zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Florien  volgende blog van Florien  overzicht blogs van Florien  Florien in Strips


 -Uitgeven of webcomic?-

23 april 2012


Het gaat niet lang meer duren, dan wordt er een champagnefles opengemaakt, want het 1e boek van de stripreeks Reizigers van Monias zal snel klaar zijn!
In vergelijking tot Fulco Fearfeather heb ik me niet zo trouw aan m'n script gehouden, wat echter wel tot een groot verhaal heeft geleid waarin alles klopt en past. Er zijn dingen gescipt en dingen bij gedaan, maar de grote lijnen zijn wel hetzelfde gebleven.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Wat is er dan anders geworden?
*Toen het hele 1e deel getekend was telde ik 60 pagina's, dat vond ik veel te veel voor een 1e deel. Dus ik heb 2 scenes, die op elkaar aansloten eruit geknipt, en een nieuwe scene daarvoor in de plaats toegevoegd. Nu heeft het boek ong. 50 bladzijden, acceptabel, denk ik wel.
De geknipte scenes komen in deel 2, zo. Probleem opgelost!

Maar ja, ik moest wel een beetje letten op dat het verhaal zo niet in de war zou komen, dat was dus het geval (probleem NIET opgelost 0_0 %@f(.)ck!6!!). Gelukkig heb ik dat even snel kunnen omwentelen zodat het allemaal weer klopt. Ik verklap over welke scene het gaat: Laslo's huis. Die heb ik dus aan deel 1 toegevoegd, op zo'n manier dat het nut heeft in het verhaal.

Wederom, probleem opgelost (this time for sure(!)
*Verder vond ik dat het het verhaal aan humor ontbrak. Zo even teruglezend was het allemaal wel een héél erg serieuze boel, dat ik dacht ja, dit gaat dus niet werken, de lezer mag zo af en toe ook wel even (glim)lachen. Maar dit is heel makkelijk te fiksen, even een snufje gestuntel en een vleugje sarcasme, et voila, de sterke expressie doet de rest.

Nou, dat was het wat betreft veranderingen. 2 kleintjes maar, je kan wel eeuwig dingen zitten veranderen maar dan komt dat ding ook nooit af. Gewoon doen en laten, dan zie je wel wat het wordt, het hoeft nooit perfect te zijn.
Nu moet ik alleen nog 1 dingetje doen, bedenken wat ik er eigenlijk mee wil gaan doen als het zover is. Er zijn veel opties en als amateur striptekenares wil ik daarom een beetje weten wat anderen vinden wat het geschikste is.
Ik kan bijvoorbeeld:
- Het laten uitgeven
Uitgeven lijkt mij eigenlijk nog het leukste, je eigen werk in je handen vasthouden. Maar ja, wie gaat het dan uitgeven, hoe gaat dat in z'n werk, betaal je zelf ook? Etc etc.
- Het online als een webcomic publiceren op bijv. Comik.nl ofzo.
Wat van een webcomic leuk is is dat je reacties van anderen kunt teruglezen. Valt er met een webcomic echter geld te verdienen, hoe maak je er reclame voor? Ook weer zoiets.
Er zullen wel meer opties zijn maar die kan ik zo gek even niet bedenken. Hij komt niet op mijn site te staan, die is er alleen om het proces te latenzien, net als het blog.
In ieder geval, ik weet het echt nog niet.
Nou, eerst maar weer even voor de tentames de boeken induiken. Bweeeh!
T.t.f.n!
kus
 vorige blog van Florien  volgende blog van Florien

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 27) van Florien op 26 oktober 2016 om 16:26:

Jaa dankje!


© 2012
Florien / StripSter
23 april 2012

 www.wix.com/floortjedivaatje/moniastales

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=479&titel=blog Florien: -Uitgeven of webcomic?-