zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho  overzicht blogs van Niquicho  Niquicho in Strips


 Ga toch met pensioen!

15 maart 2012


Mijn hobby’s vinden dat ik met pensioen moet. Niet dat ik een telepathische band onderhoud met mijn vrijetijdsbestedingen. Als dat zo was, had ik wel een jaartje in Las Vegas de glitterrijken van deze aarde vermaakt. Om vervolgens daadwerkelijk te stoppen met werken.

Ik moet met pensioen omdat ik allemaal ouwelullenhobby's heb.

Vroeger zat ik nog wel eens in een bedompte kelder achter een drumstel. Of ik plukte aan de snaren van een basgitaar. Tegenwoordig speel ik cello. Prachtig instrument maar niet bepaald jong en hip.

Buik en kuit
In mijn jongere jaren speelde ik basketball en ook voetbal in het park. Tegenwoordig zit ik regelmatig op een racefiets. Voor wie op zondagmiddag wel eens buiten de stad verkeert, herkent ongetwijfeld de stereotype wielrenner: een vijftiger met een grote pens in een klein pakje. Daar fiets ik dan tussen.

Het vervelendste is dat die figuren me er bergop vaak met gemak afrijden. Want hun kuiten zijn net zo indrukwekkend als hun buik.

Kwaal
Verder schrijf ik gedichten en ga ik graag wandelen. Ook doe ik pogingen om te hardlopen. Dat staan mijn zwakke knieën me eigenlijk niet toe. Het is dan wel geen ouderdom maar met zo’n kwaal heb je de schijn tegen. Hoe dan ook, dit is niet bepaald het profiel van een jonge god.

Gelukkig heb ik nog een ijzer in het vuur van de eeuwigdurende jeugd. Mijn oudste en trouwste hobby zal me jong houden. Die stamt nog uit mijn zevende levensjaar: het stripverhaal.

Oppervlakkig
Strips zijn voor kinderen. Het beeldverhaal staat dan ook gelijk aan 'jeugd'. Wellicht ook aan 'simpel', 'oppervlakkig' en 'kinderachtig'. Maakt allemaal niet uit want de belangrijkste associatie is: jong. Heb ik toch nog een hobby die niet om mijn pensioen roept.

Toen kwam ik op een stripbeurs. Geen kinderen, geen jongeren, geen jongvolwassenen. Wel veel mannen met herinneringen aan de maanlanding. En ik.
 vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 126) van Martin op 7 februari 2013 om 23:43:

;)


© 2012
Niquicho / StripSter
15 maart 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=440&titel=blog Niquicho: Ga toch met pensioen!