zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Poppetjes

13 maart 2012


Als ik me verveel ga ik altijd poppetjes tekenen. Elk stukje papier wordt dan een uitdaging. Soms denk ik dat mijn ware ziel in deze kleine tekeningen ligt... Is dat waar of verbeeld ik me dat nu? Ach ja, het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvels, daar in het land ver weg, achter de heuvels, vervulde wensen gaan voorbij, maar aan 't verlangen komt geen eind.

In de prachtige roman Als ik mijn ogen sluit (Amsterdam: De Arbeiderspers, 2012) van de Braziliaanse schrijver Edney Silvestre lees ik op bladzijde 64 het volgende fragment:

Eduardo wist het niet meer. Hij dacht dat hij het ergens gelezen had. Maar waar kon hij nou gelezen hebben over hoeren en ziektes? Geen enkel boek dat hij zich herinnerde ging daarover. Of krant. Of tijdschrift. Zelfs niet de vieze stripboekjes van Carlos Zéfiro, die hij soms wegbietste uit de kiosk als hij de Duitse bladen moest betalen die zijn moeder bestelde (vertaling uit het Portugees: Harrie Lemmens).

Kennen jullie deze man? Wisten jullie dat Zéfiro een pseudoniem is?

Nachrift: Ik vind het een troost dat de wetenschap nooit met een antwoord zal komen over zaken die er werkelijk toe doen in het leven zoals liefde, vriendschap, schoonheid en striptekenen (vrij naar Huub Schellekens).
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2012
StripSter / StripSter
13 maart 2012

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=438&titel=blog StripSter: Poppetjes