zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 Star Wars, Angels&Devils

11 februari 2011


Een echte 'ijzeren dame', hooggehakt op lederen lieslaarzen, met dijbenen die Luke's hoofd kunnen kraken als een walnoot, een omvangrijke buste die in toom wordt gehouden door een perfect zittend corset, en een genadeloze, alles doorklievende zweep... zie hier de pittige ingredienten voor Miss Vader (of Ma Vader ;-)), één van de 5 Star Wars pinups die ik als hobby projektje aan het maken ben. Naast Miss Vader liggen er ook nog een Boba Fett, BikerScout, en TiePilot pin-up te wachten tot ze uitgewerkt mogen worden. Tijdens mijn zoektocht naar goed referentiemateriaal viel het me trouwens op hoe groot het hele Star Wars gebeuren nog is, er is ontzettend veel merchandising, replica helmen, buste-beelden, scale models, en steeds komt er weer iets nieuws bij....
Bij Vader had ik 2 versies in gedachten. Bij de ene heeft ze de zweep in haar handen vast, en de cape achter haar 'waaiend', wat dramatisch gezien beter werkt, maar ik denk dat ik toch ga voor de 'stille' cape, dat maakt haar meteen wat statiger, en de zweep die ze terloops over de grond laat glijden geeft je de indruk dat ze óf net een stormtrooper een flink pak rammel heeft gegeven, dan wel op het punt staat het te doen, dat laat ik geheel aan jullie fantasie over... ;-) Omdat ze duidelijk een dominante verschijning is, zal ik proberen de camera wat meer beneden te plaatsen, zodat je het idee krijgt tegen haar op te kijken, wat het beeld alleen maar zal versterken.
Ondertussen wordt er ook nog hard gekrabbeld aan de serie Devils & Angels (serie pinups voor een aanstekerproducent..) De engeltjes heb ik al redelijk in de schets zitten (zie 1 vd vorige blogs), maar nu was het de beurt aan de duiveltjes. In de eerste opzet hadden de duivels nog een gewone huidskleur, maar uiteindelijk vond ik rood toch beter passen bij deze helse demonen. De laarzen waren in eerste instantie nog tot de knie, maar later heb ik ze toch maar een lieslaars gegeven, net als de engeltjes.
Na de eerste fase ben ik de figuren ook wat meer uit gaan werken, door elk figuur haar eigen expressie/character te geven. 1 Van de moeilijkste aspecten van het tekenen van een dergelijk figuur is om elke uitstraling hetzelfde gezicht mee te geven, zorgen dat het niet allemaal verschillende koppen zijn, maar één dezelfde persoon. Daarom is (semi)realistisch tekenen ook zo verdomd moeilijk, en degenen die dat echt goed kunnen zijn erg schaars. Het liefst teken ik dan ook maar een soort semi-realistsch cartoony gezicht, want dan kun je nog een beetje smokkelen en val je niet meteen door de mand.. :-)
Uiteindelijk is het de bedoeling dat er 5 typetjes/houdingen gebruikt gaan worden. De uitdaging van mij is dan ook om de figuren vanuit verschillende hoeken weer te geven, niet alleen van voren, maar ook van achteren en zijkant. Een hele belangrijke les die ik zelf geleerd heb, en anderen kan meegeven, is dat bij het tekenen van een (sexy) vrouw er vaak sprake is van 'tegendraadse hoeken' (weet er even geen betere term voor), dwz dat de schouders altijd een andere hoek hebben dan de heupen. Check het maar uit, op de meeste mode/model-pica's zul je dat zien. Een kromme rug, op het onnatuurlijke af, maakt het nog aantrekkelijker allemaal. Deze klus is uiteindelijk ook weer een goede oefening om 1 van de allermoeilijkste onderwerpen te visualiseren die er zijn, namelijk het vrouwelijk lichaam.
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2011
Gerben / StripSter
11 februari 2011

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=42&titel=blog Gerben: Star Wars, Angels&Devils