zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  volgende blog van Niquicho  overzicht blogs van Niquicho  Niquicho in Strips


 Wel leuk

9 februari 2012


De laatste tijd lig ik ’s nachts vaak urenlang wakker. Dan schud ik mijn kussen op, probeer te lezen, kijk hoe laat het is en bereken hoelang ik nog kan slapen als ik daar nu mee begin.

Ik kijk naar de hanenbalken, draai me op mijn ene zij, draai me op mijn andere zij. Niets helpt om van die ene gedachte af te komen. Want de tijd dringt.

Deze maand is mijn neefje jarig. Hij wordt tien jaar oud en – nu komt het – vindt strips ‘wel leuk’.

Friet zonder zout
Ik bedoel niet het ‘wel leuk’ dat snel en licht enthousiast wordt uitgesproken en waarbij de stem tijdens ‘leuk’ omhoog gaat. Het is eerder vergelijkbaar met het ‘wel lekker’ van een gestrande treinreiziger die ’s avonds op een guur station trek krijgt en niets anders kan kopen dan een frietje, gebakken in oud vet, zonder zout.

Ik probeer nu al een paar jaar zijn enthousiasme voor strips aan te wakkeren. Ik neem albums voor hem mee, die hij lees en ‘wel leuk’ vindt. En dan wil hij snel weer op de iPad.

Meer dan knikkeren
Hij is bijna tien en dus bijna verloren voor onze hartelijke familie van fervente stripfans. Over een paar jaar gaat hij naar de middelbare school. Dan krijgt hij huiswerk, een stem die overslaat en – de horror, de horror – waarschijnlijk ook het idee dat je met meisjes meer kunt uitspoken dan knikkeren.

Exit stripverhaal, is mijn grote vrees.

Daarom richt ik mij tot jullie voor advies. Wat moet ik doen om mijn neefje aan de strip te krijgen voor het te laat is?
 volgende blog van Niquicho

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 126) van Martin op 7 februari 2013 om 23:43:

;)


© 2012
Niquicho / StripSter
9 februari 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=405&titel=blog Niquicho: Wel leuk