zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Game Goden

29 januari 2012


Op mijn school heb ik KCV (klassieke Culturele Vorming), nu zal je wel denken übersaai natuurlijk... maar nee! Het is eigenlijk de chillste (schrijf ik dat goed?) les van de week. Alleen maar rare verhalen aanhoren van Griekse en Romeinse goden, die kinderen uitkotsen, die een zwangere been hebben, en zelfs Venus is ontstaan uit het afgehakte klokkenspel van Kronos. Nou hoe gek kun je het krijgen?

Ik kon het natuurlijk niet laten om tekeningtjes te maken -_-'
Sterker nog, ik had een briljant idee om er een GAME van te maken! Als ik binnenkort tóch naar "SpilGames" ga... Maarja, dat wordt afwachten :)

Okee, ik ben af en toe ook een beetje hopeloos... Ik ben met van alles bezig, en tóch lukt het me om wéér een nieuw project te starten! Ik wil niet zeggen dat dit een project is, hoor :) Het zijn gewoon een paar tekeningetjes die ik heb gemaakt op een vrije dag. Nouja, ik doe gewoon waar ik zin in heb :) haha. Ik heb geen verplichtingen (behalve aan mezelf)

Ideëen, ideëen, ideëen...
Toen het idee om er een game van te maken bij me was opgekomen, kon ik niet meer stoppen om er over te fantaseren. Stel je hebt die goden, je maakt ze allemaal 18-20 jaar, je pimpt ze helemaal op tot übersexy macho's en babe's, je geeft ze heftige superpowers, en TADAA! Characters voor de game zijn klaar. Je speelt als Hermes, de boodschapper van de goden. Je baatn je een weg door de mythologische werelden; de Hemel, de Hel, de berg olypus, het labyrint van de minotaurus, het hol van Hydra enz... Je neemt het op tegen goden, en als je van een god gewonnen hebt, heb je een nieuwe karakter om mee te spelen in de just-for-fun-wedstrijden (extra spel, buiten het hoofdspel). Het uiteindelijke doel van het spel is om het liefje van hermes te redden van de kwade Hades. In de finale vecht je dus tegen Hades en zijn driekoppige hond Kerberus.

Hieronder zie je 2 uitgewerkte tekeningen van Hermes en Athene
Hermes
Waarin Hermes zal verschillen van de andere goden is op het gebied van snelheid. Nu is dat geen eigenschap van de god, maar hij is ook de god van het reizen, en zijn vleugeltjes aan zijn schoenen zijn dan des te passender.
Athene
Ik wilde Athene even een andere kleur geven dan dat ze altijd wordt afgebeeld, groen. Athene wordt een pittige meid, die niet uit de weg gaat voor haar tegenstander, ze is tenslotte de godin van oorlog en wijsheid. Misschien krijgt ze ook wel een hulpje teijdens het gevecht, haar dier is tenslotte de uil.
Over deze tekening heb ik een dagje gedaan (5-6 uurtjes)

ik had nog meer tekeningen (minischetjes), maar die ben ik natuurlijk weer vergeten mee te nemen, dus nu kan ik ze niet scannen :P
Maarja, zo belangrijk is dat niet..

xxx
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2012
Femke / StripSter
29 januari 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=394&titel=blog Femke: Game Goden