zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Baantje gezocht :P

15 januari 2012


Jo mensen :) Ik weet eigenlijk niet zo'n goede openingszin te schrijven, maarja boeiuh :P. Mijn blog gaat dit keer over van alles en nog wat... Dus ik begin maar een beetje random dingetjes te vertellen.
Ik zoek een baantje...
Mijn ouders vinden dat ik een baan nodig heb... Waarom? Om werkervaring op te bouwen. En als ik zeg dat ik het geld niet echt nodig heb, en dan ik er geen tijd voor heb, dan is dat géén excuus! Nu moet ik zeggen dat ik het niet supererg vind om een baantje te hebben, ik vind het zelfs wel leuk! :)
Ik ga waarschijnlijk binnenkort weer een keer langs bij Spilgames, dat is een spelletjesbedrijf die sites als spel.nl en ggg.nl maken en daar spelletjes voor ontwerpen. Dan ga ik daar stage lopen. Maarja, ik kan het wel vergeten dat ik dáár een baantje krijg! No chance!
Ik ben bijna 16 en dan mag ik ergens gaan werken. Nu zou ik al een baan als folderbezorger kunnen hebben. Maar als ik mijn broertje zie... (die loopt folders)... Is dat vreselijk onhandig. Mijn broertje wordt helemaal gek! Dan moet hij én huiswerk maken én folders bezorgen én klusjes thuis doen. Dan heb je helemaal geen tijd meer over! En ik moet zeggen dat stress ook niet bepaald goed is...
Als ik 16 ben kan ik bij de HEMA gaan werken, of bij de Albert Heijn. Das misschien wel wat voor mij. (of niet? geen idee eigenlijk)
Wat natuurlijk helemaal ideaal zou zijn is als ik iets met tekenen kon doen! Illustreren van kinderboeken, Inkleurder voor een strip, iets in die richting :D

Mijn grote droom is om uiteindelijk Art Director bij Disney of Dreamworks te zijn. Maar als die droom wil uitkomen, dan heb ik nog een hele lange reis voor de boeg!

Maar goed, liefe bloglezers en lezeressen! Ken jij toevallig iemand die een inkleurder nodig heeft voor een strip, of iemand die een boek schrijft maar nog een illustrator nodig heeft, of iemand anders die een superenthousiaste tekenaar kan gebruiken? Laat het weten!

Natuurlijk ik het wel een beetje wanhopig om dat zo te vragen met een blog... Maar ja, wie weet werkt het wel! Ik zou het helemaal fantastisch vinden!
STORM
Ik heb een oplossing gevonden voor mijn storm-schilderij-dilemma. 3 blogs terug, had ik een probleem, ik had twee ontwerpen voor een schilderij. Het was een schilderij voor een wedstrijd op school (Grandi Art). Als ik die wedstrijd win, dan mag ik tegen 3 andere scholen strijden opdat onze school de winnaar wordt van de Artistieke Interlyceale!

Oplossing 1
Ik heb een soort combinatie gemaakt van mijn eerste 2 ontwerpen, de stormdraak moest nog steeds even machtig zijn. Maar nu komt dat omgevallen potje met storm er ook in voor. Het schilderij heeft dit keer een andere boodschap (niet dat de eerste 2 schilderijen een bepaalde boodschap hadden ofzo), en die tekst daarvan staat ook in de poster geschreven: There's a storm going on in my head.

Ik twijfel alleen nog een beetje over de compositie. Mijn leraar zei dat ik iets anders moest proberen. de vorige schilderijen die ik voor de Grandi maakte, haddden ook zo'n soort compositie: concentratie punt midden-onderaan. En voor de rest is het nog te oppervlakkig, er zit geen diepte in. En net zoals al mijn vorige Grandi-schilderijen is hij staand in plaats van liggend.

Oplossing 2
Dit schetje heb ik even snel gemaakt toen ik deze blog schreef... Het is weer het potje dat ik de vorige keer ook heb laten zien. Maar dan uitvergroot zodat je de storm in het potje goed kan zien. (In het potje kan ik eventueel de stormdraak tekenen)

Eigenlijk ben ik hier niet zoveel mee opgeschoten, Nu zit ik WEER met 2 ontwerpen... WEER een dilemma. Maar dit keer niet zo moeilijk. Ik denk dat ik het 2e ontwerp ga maken :)

Nog een ideetje
Terwijl ik deze blog schreef kreeg ik nóg een ideetje! Deze keer alleen een ruwe schets in zwart-wit. Wow, ik ben hier echt niks mee op geschoten. Wil ik een blog schrijven over dat ik het opgelost heb, maak ik alleen maar nóg meer problemen. Nu heb ik 3 keuzes... Wél nieuwe ideëen, nog géén keuze gemaakt...
Nouja, dat was hem weer voor vandaag!
xxx
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2012
Femke / StripSter
15 januari 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=380&titel=blog Femke: Baantje gezocht :P