zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Ik mag weer TEKENEN!!!

6 februari 2011


Tenminste, ik moet het onzettend rustig opbouwen...
Want het allerlaatste wat ik wil is dat mijn RSI erger wordt!


Na een maand niet meer tekenen, ontploft mijn hoofd van alle inspiratie!
Dat is pas een marteling, alle tekenaars die mijn blog nu lezen...
Het ergste wat je kan overkomen als tekenaar, is té veel inspiratie en het verbod om te tekenen...
AAARCH!!!

Ik mag nu wel tekenen, maar ALLEEN om uit te testen waar mijn pijngrens zit.
Ik moet dus kijken hoe lang het duurt voordat ik pijn heb.
Dit gaat volstrekt tegen mijn natuur in! Na een maand niet te tekenen!
Ik wil mijn pijngrens niet bereiken en ook niet per ongeluk overschrijden!
Omdat ik een hoge pijngrens heb kan ik hem al heel snel overschrijden...
En daar ben ik heel bang voor...
Veel water drinken helpt tegen RSI?
Ik heb wel het gevoel dat Fysiotherapie helpt. Toen ik namelijk Mensendieck deed, hielp het niet veel. Ik moest alleen maar oefeningen doen, en in combinatie met de chagrijnige vrouw schoot het geen end op!
Ik heb laatst nog een behandeling gehad bij de Fysio, ik werd namelijk gemasseerd (terwijl de andere kinderen op school wiskunde moesten doen, muhaha). Ze zei dat er veel knobbels met afvalstoffen in de spieren van mijn rug zaten (dat heeft iedereen, dus niet vies kijken!). En door veel water te drinken kunnen die afvalstoffen afgevoerd worden, en dan zou het voor mij makkelijker zijn om in de goede houding te zitten.
WTF? Ik heb last in mijn arm en ik moet daarom veel water drinken? Het zal wel, het enige wat ik kan doen is braaf het advies opvolgen.
Voorproefje van Yoeke & Miyu
Ik heb al een paar keer gefaald bij het maken van een nieuwe strip. Nadat ik het stripboek "De Strip van Flip" af had gemaakt, wilde ik graag nóg een strip maken! Deze zou "Tuur" heten, en het zou gaan over een heldhaftige jongen die het kwaad zou bestrijden. Maar bij de eerste 2 blz. kapte ik al af... Het was te kinderachtig, en ik had GEEN IDEE hoe het verhaal zou lopen. Bovendien had mijn personage veel te ingewikkelde kleren aan, en ik verveelde me dood bij het tekenen ervan.
Toen begon ik een 2e poging... Mijn strip zou nog steeds "Tuur" heten. Maar dit keer zou mijn personage meer sexy zijn. Hij zit in de gevangenis en bevrijdt zichzelf met zijn speciale krachten die alleen werken als hij genoeg licht heeft. Ook dit verhaal liep jammer genoeg vast door gebrek aan voorbereiding, hij was ontsnapt uit de gevangenis en dan...?

Nou dit keer ZAL en MOET ik mijn verhaal afmaken!

Ik heb mijn hele verhaal voorbereid! Geen vragen meer over hoe het zal aflopen! Want ik WEET het! Ik heb al 22 bladzijdes getekend in het klein (net zoals hiernaast, ongeveer 3 bij 4 cm), en een grondige studie gedaan over hoe mijn personages in het verhaal eruit gaan zien. Ook heb ik grote delen van het verhaal al uitgetypt, en ik heb zelfs een prachtige multomap vol met alle informatie en tekeningen die ik nodig heb! En ik heb ook genoeg ruimte om er nog wat dingen bij te verzinnen.

Het leek me leuk om jullie te laten zien hoe ik de bladzijdes van Y & M maak. Dus kijk maar mee zou ik zeggen :)
Dit is blz. 6 van mijn boek. Tot zover ben ik tot nu gekomen. (Dus ik heb nog wat werk te doen...:)
Nadat ik mijn blz. in het klein met balpen heb getekend, schets ik hem met potlood op A4-papier. Daarna inkt ik hem met een bepaalde half-penceel-half-pen. Heel handig want je kan door harder en zachter te drukken de dikte van de pen bepalen. Net zoals een penceel, maar dan hoef je je geen zorgen te maken over lelijke inktspetters of vlekken.

Het eindresultaat
Het eindresultaat (zonder tekst) bewerkt met photoshop en al, komt er dan zo uit te zien...
TADAAA!!! :)
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
6 februari 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=37&titel=blog Femke: Ik mag weer TEKENEN!!!