zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Nieuwe Strip in Opkomst

1 januari 2012


Heej, allemaal gelukkig nieuwjaar! Ik vraag me af of mensen dit al lezen als ze nog druk bezig zijn met vuurwerk afsteken! Tenslotte is mijn blog de eerste van het nieuwe jaar! De eerste blog van 2012!
Ik ben begonnen hoor! :P
In mijn vorige blogs heb ik uitgebreid vertelt over de nieuwe strip die ik aan het bedenken was. Sommige mensen (zoals P.Saiko :D) hebben daar ook uitgebreid op gereageerd, en inmiddels heb ik al een inhoud gemaakt. (op die blz. gebeurt dit, op die blz. gebeurt dat)

Nu heb ik (volgens mij de vorige blog) een klein schetsje laten zien van hoe de eerste pagina eruit zou komen te zien. Hiernaast heb ik daar ook tekst bij gevoegd.

Lichtbak, A3-papier, en een trillende hand
Ik heb een totaal nieuwe manier van werken uitgeprobeerd. Toen ik ooit op een stripbeurs was, kwam ik langs bij de stand van Koper Comics, (dat is de gozer die tot nog niet zolang geleden ook een blog bij hield). Hij overtuigde me ervan om zijn A3-papier te kopen. Tot voor kort heeft dat papier daarna een jaar lang op de boekenplank gelegen.

Maar nu heb ik het uitgeprobeerd. (Het was wel veel werk, (verdomme)). Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook heb ik hierbij gewerkt met de lichtbak. Ik legde een kladje op de lichtbak, en daaroverheen het A3 papier. Het kladje was een hele beknopte ruwe schets, dus ik moest de tekening er in één keer goed opzetten. Je lunt bijna zeggen dat ik het meeste van het werk er, zonder bij na te denken, in één keer op heb gezet, bijna zonder schets. Nu moet ik zeggen dat dat niet altijd makkelijk was, de kans om fouten te maken is verdubbelt! En als er iets mis ging kon je het niet meer uitgummen. Hier en daar zat en lelijk foutje; mijn draak had bijvoorbeeld 6 tenen in plaats van 5... Maar die heb ik weer weggehaald met de computer.
Maar eerlijk gezegd vind ik deze manier van werken fijner. Het gedetaileerd tekenen met potlood is een RSI-ramp, meer nog dan het tekenen met pen of met de computer!
En dit is het resultaat! het is nog niet helemaal af, maar het is al wel mooi geworden (als zeg ik het zelf, haha)

Deze bladzijde gaat over de voorgeschiedenis van het verhaal. Deze info is belangrijk om het verhaal te begrijpen. Ik denk dat de meeste mensen mijn verhaal ,als het af is, minimaal 2 keer moeten lezen om het volledig te begrijpen. Maarja, dat heb je met de meeste verhalen. Er zitten altijd wel een paar geheimen in een totale strip. Dat heb ik ook gehad met de strip "Gabriëlle" (daar heb ik ook en keertje een blog van gemaakt)

Ik denk dat het nog wel heel lang kan gaan duren voordat ik de 2e blz. maak. Dit was namelijk zó veel werk. (het tekenen ervan duurde 3 dagen, en het inkleuren ervan ook) Maar misschien ook niet, ik kijk wel wanneer ik zin heb (dat is dus wanneer ik geen last heb van RSI en wanneer ik niks meer hoef te doen; als mijn wedstrijdschilderij af is, en als ik schoolposters af heb, en wanneer mijn oneindige berg aan toekomstig huiswerk gemaakt is). In ieder geval ben ik trots op mezelf als deze bladzijde af is. :)
Dit was mijn blog, ik wens jullie allemaal nog een gelukkig nieuwjaar!
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
1 januari 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=366&titel=blog Femke: Nieuwe Strip in Opkomst