zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 STORM minitekeningetjes

25 december 2011


Jep, de nieuwe Grandi Art komt er weer aan! En ik ga natuurlijk meedoen! Het is een wedstrijd tussen de 4 oudste lycea van Nederland. Mijn onderdeel is Tekenen, en ik moet dus een schilderij of een tekening gaan maken. Nu is er alleen één probleempje... Het is een best wel depressief onderwerp: Storm. Nu zul je wel denken: "Ja maar daar kun je heel veel dingen mee doen en bla bla bla". Maar dat ligt een beetje anders...
Beetje inspiratie opdoen...
Okee dit zijn gewoon een paar saaie plaatjes van stormen. (Ik had mooiere, maar die zaten natuurlijk weer op een andere computer, hmpf)
Schetsjes
Natturlijk wilde ik iets doen met veel fantasie. Een storm schilderen is natuurlijk een beetje obvious. Als je iets gaat schilderen van hoe het er NA de storm uit ziet, is ook niet alles. Bovendien vind ik real-life stuff, ontzettend saai om te tekenen.
Daarom was het eeste dat in me opkwam een Stormdraak! Want ja, duh, draken tekenen is mijn ding. Hiernaast zie je wat schetsjes die ik heb gemaakt.
Zie het eerste plaatje. Dit plaatje was al snel afgekeurd, want er zat geen diepte in.
Toen kwam er opeens iets anders orgineels in me op. Namelijk een soort tovenaarsruimte met daarin allemaal potjes met verschillende soorten weersomstandigheden in. Het potje met de storm is daar per ongeluk opengegaan, vervolgens verscheurt de inhoud de bladzijdes van een boek, en uiteindelijk belandt hij in een wereldkaart waar je een orkaan ziet ontstaan.
Het derde plaatje is weer een stormdraak, dit keer MET diepte. Hier zie je als het ware de storm over je heen komen. Even een meisje op een pegasushond met een vuurzwaard erbij geplakt, en je hebt een totaal plaatje.

Nu heb ik de twee laatste plaatjes aan mijn familie laten zien. Iedereen vond de tekening met de potjes leuker en beter. Maar ik kan eerlijk gezegd niet zo goed kiezen. Okee, de eerste tekening zal ongetwijfeld een uitdaging zijn, het is namelijk heel moeilijk om potjes van glas te schilderen waar wat in zit, en dan laat je heel wat vakmanschap zien. Aan de andere kant heeft het tweede plaatje net iets meer sfeer, meer diepte enz. Dus ik zit een beetje in tweestrijd...
Eerste bladzijde van de nieuwe strip
Ik kon het natuurlijk niet laten om even en kleine schets te maken van de strip waar we het zo uitbundig over hebben gehad de afgelopen paar blogs. En natuurlijk kon ik het ook niet laten om hem even in te kleuren. Maarja, boeiuh.
Dit is de intro van het verhaal, het geeft een stukje voorgeschiedenis dat wordt verteld door de dikke blauwe kat Maurice.

Dat was 'm, tot de volgende keer
xxx

 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
25 december 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=359&titel=blog Femke: STORM minitekeningetjes