zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Picture Perfect

3 februari 2011


Ik zat laatst te pielen op een achtergrond. Ik kwam er niet uit. Het was echt nodig een landschap aan te geven. maar zodra ik dat deed was de rust uit mijn compositie verdwenen. %(&#@(#!.

Op dat moment kreeg ik een light-bolt-moment. Wat doe ik eigenlijk moeilijk????

Nu ik toch lekker aan het experimenteren ben, waarom geen foto's bij mijn strip gebruiken? Ik heb het al eerder gedaan. Bij een Dr Livingstone stripje dat ik ooit heb ingestuurd. Dat vond ik persoonlijk best leuk werken. Natuurlijk sluiten de nieuwe pagina's niet helemaal meer aan bij de vorige, maar f-i, ik doe dit voor mijn lol :). Eens zien of er een mooi evenwicht gevonden kan worden.

Bij Manga Studio wordt standaard foto materiaal geleverd. Net als in Photoshop kan je brightness en contrast bewerken. Verder vallen de mogelijkheden van Manga studio eerlijk gezegd een beetje tegen. Het grootste voordeel is het 'inkten'. De lijnen zien er scherp uit, iets dat ik in PS nooit voor elkaar heb gekregen (niet dat ik een expert ben). Misschien gaat het in SAI PaintTool beter? Iets voor een volgend project.

Vier pagina's later. Het zwart wit is gesneuveld, ik ben toe aan kleur. De foto's haal ik van internet. Het oogt meteen meer als een 'echte' strip! Toch werkt het niet overal. Tot nu toe heb ik de foto's alleen op de achtergrond gebruikt. Ik denk dat ik ze voor de komende pagina's eens naar voren ga halen. Eens zien hoe dat werkt :).

Anywayz, ik ga nog even lekker door met experimenteren. Tot volgende week!
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
3 februari 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=34&titel=blog MaCo: Picture Perfect