zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Moddervette kut kat :3

6 november 2011


Jo, mensjes
Ik was er even niet de vorige keer (haloween feestje :P)
Maar deze blog wordt er niet minder op! Denk ik, haha :)


De vorige keer liet ik mijn inspiratie zien voor een nieuw verhaal. Ik wist nog niet wat het zou worden, of hoe het eruit zou komen te zien, of of ik het ÜBERHAUPT wel zou maken. (daar twijfel ik nog een beetje over, jeweetwel gebrek aan tijd, RSI... hmpf) MAAR het verhaal heeft al veel vorm gekregen, mede dankzij P.Saiko!, die de moeite heeft genomen om lekker uitvoerig te antwoorden op mijn blog (ben ik nog steeds heel dankbaar voor :))
Ik wil jullie daarom ook voorstellen aan een nieuw personage:

MAURICE

Maurice is een moddervette kut kat en ook het huisdier van de Keizer. Maurice is een zeer wijze geheimzinnige kat, hij is ongeveer het ORAKEL van het verhaal, het enige is alleen wel: hij vraagt altijd koekjes in ruil voor zijn raadselachtige advies. Voor de rest is Maurice onuitstaanbaar, sarcastisch en ongegeneerd (hij schaamt zich nergens voor).

Zie hieronder de schetsen van Maurice!
Draak 1
Okee, waarschijnlijk wordt de eerste bladzijde zo'n voorgeschiedenis-ding. Het verhaal van oeroude draken die in gevecht met elkaar raken. Deze geschiedenis wordt verteld door Maurice. De plaatjes, en dus ook de draken, worden een beetje traditioneel getekend. Zoals de 1e draak hieronder, dat vond ik wel goed passen. Als het verhaal écht begint, teken ik de draken op mijn eigen manier.

Draak 2
Er komt ook een goude draak in het verhaal voor. Maar ik werd door de 2e draak hieronder geïnspireed. Ik vond het zulke mooie kleuren. Want okee, de basiskleur is goud, maar de vleugels/veren kunnen bijvoorbeeld overlopen in allerlei verschillende kleuren! Natuurlijk niet te overheersend, maar eigenlijk net zoals het plaatje. (ik kwam er later pas achter dat het een mozaïk was, das knap gedaan)
Nog een paar schetjes...
Hier heb ik nog wat schetsjes gemaakt van Pablo en Hiska. Toen het verhaal bedacht was, realizeerde ik me dat ik 2 soorten Pablo's moest maken, 2 soorten Hiska's, en 2 soorten Cédric's. Want in de Flashback, zijn die drie nog allemaal kleine kinderen, en later zijn ze jong-volwassenen. Nu heb ik daar niet zo'n probleem mee, het lijkt me zelfs leuk. (maar ja, tekenen IS leuk)
Nu heb ik alleen Pablo nog in 2 versies getekend, en dat zie je hieronder. Het zijn nog geen definitieve schetsen. Pablo krijgt wel een pleister op zijn neus. Het gezicht van de oudere en jongere versie van Pablo lijken veel op elkaar, vandaar om onderscheid te maken door een pleister :P (en ik vond het grappig staan)
Tja, DevianArt, kreeg wéér inspiratie :). Maar moet je nu kijken, die draak hieronder is toch gewoon GEWELDIG!
V
V
V

 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
6 november 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=310&titel=blog Femke: Moddervette kut kat :3