zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Scenarist? Euhhh...

23 oktober 2011


AAAAAAAARRRRRRCH!!!
Zo dat is eruit, heb je ooit wel eens té veel inspiratie gehad? IK WEL! Het enige probleem is... Ik heb geen verhaal! Mijn hoofd knapt zowat uit elkaar van de ideëen, maar ik kom er nu wéér achter dat ik verschrikkelijk slecht ben in goede verhalen verzinnen.
-_-'

Inspiratie

Zoals ik al misschien heb laten doorschemeren, hou ik veel van de Chinese en Japanse cultuur. Ik vind de kleding en bouwstijl en alles wat ermee te maken heeft HELEMAAL GEWELDIG! ("Mulan" is daarom ook een van mijn favoriete disneyfilms).
Ook heb ik een Naruto-mangaboekjes verslaving.
Tja, ik kick niet zo op die stereo-type elfjes en ridders enz. Wél op draken, maar dat is een ander verhaal (je hebt ook chinese draken :P)

Nou, hier komt het mensen, de hele rattaplan van alle inspiratie die in mijn hoofd rondspookt voor een nieuw verhaal!
Het verhaal dat in mijn hoofd rondspookt...

Het gaat over een jongen en een meisje. Het meisje (Dat ook in mijn collage zit) heet waarschijnlijk Hiska :P. En de jongen weet ik nog niet, we noemen hem voor het gemak Pablo. Hiska is de dochter van de keizer, en is een vecht- en wapenexpert met een kort lontje. Ze kan zich gemakkelijk in haar eentje redden tegen een bende van 50 man. Pablo heeft stiekem een crush op haar. Maar helaas voor hem is ze al bezet. Ze heeft al een relatie met Cédric, de arrogante leider van de soldatentroepen. Pablo en Cédric haten elkaar, en maken ook regelmatig ruzie.

Op een dag wordt Pablo ernstig ziek, hij slaapt heel onrustig en heeft veel last van enorme hoestbuien, en het branderige gevoel in zijn keel wordt steeds erger. Hiska is heel bezorgt om hem, maar Cédric vind het allemaal maar zeer vermakelijk.
De hoestbuien van Pablo worden naarmate erger ook eigenaardiger, dat hij begint zelfs vuur op te hoesten.
De verpleegsters vertellen aan de keizer dat ze nog nooit zulke rare symptomen hebben gezien. Ookal snappen de verpleegsters er niks van, de keizer weet meteen wat er aan de hand is. De reïncarnatie van een draak. Draken zijn allang uitgestorven, maar men beweert dat hun geest voortleeft in het lichaam van andere wezens.

Het verhaal speelt zich af in de chinese bergen. Het volk beweegt zich voort door middel van vliegende honden (zie zelfgetekende hond in collage).

Okee, dat is ongeveer het verhaal dat in mijn hoofd rondspookt, en zoals je ziet kan ik nog alle kanten op. Ik weet überhaupt niet of ik het verhaal ga uittekenen, ik heb immers nog steeds last van RSI. Als ik het ooit ga uittekenen, dan wordt het hoogstens 20 pagina's lang. Maar dat zie ik nog wel. IK HEB EERST EEN GOED EINDE VOOR DIT VERHAAL NODIG!

Hebben jullie nog suggesties?

EN WE MOGEN HET ALLERBELANGRIJKSTE NATUURLIJK NIET VERGETEN! MIJN OMA IS AFGELOPEN ZATERDAG 80 JAAR OUD GEWORDEN!

Oma, als je dit leest: GEFELICITEERD!


Mijn oma is mijn oudste(sorry) en trouwste volger van mijn blog :P

xxx
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
23 oktober 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=296&titel=blog Femke: Scenarist? Euhhh...