zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Zo... zo... La... la!

18 oktober 2011


Hoi! Voor de ZozoLala-Special had ik aanvankelijk een andere tekening gemaakt die ik jullie toch even wil laten zien.
Vanaf het begin was mij duidelijk dat er een vrouw getekend moest worden. Het liefst natuurlijk een mooie dame. De naam ZozoLala klinkt volgens mijn gehoor heel erg vrouwelijk. ZozoLala moet dus een vrouw zijn! Namen die met het laatste letter van ons alfabet beginnen zijn sensueel en mysterieus: Zorro, Zazie, Zubizarreta, ZZ Top, Zaragoza...

Tevens wilde ik geen zware, depri (afscheids)tekening maken. Gewoon een leuke plaat om te zien. Niet te ingewikkeld want tijd is kostbaar. En een woordgrapje tussen "ZozoLala" en de kreet "Oelala".

Tot mijn verbazing zag ik dat Wouter Goudswaard min of meer ook dat woord(spel) in gedachten heeft gehad. Ik heb natuurlijk niet de bijdragen van mijn collega's van te voren bekeken en daarom moest ik "stil glimlachen" toen ik zijn bijdrage zag op zaterdag 15 oktober, "Internationale dag van de plattelandsvrouwen", wisten jullie dat? Ik begrijp wel dat die vrouwen Lebensraum nodig hebben, maar ¡por Dios!, hoe verzinnen ze het?

Van mijn dierbare vriend Wim V. aan de Marialaan uit Nijmegen heb ik 2 dagen geleden een strip kado gekregen: J.J. Slauerhoff. Verbeelde gedichten. Met bijdragen van o.a. Merel Barends, Marc Legendre, Filip Leemans en Judith Vanistendael. Ook deze scheepsarts had een speciale binding met het Iberisch Schiereiland.

Naschrift: Twee (2) prachtige zinnen afgelopen week hier en daar gelezen:

1. Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet (Johan Cruiff);
2. Weet je waarom engelen kunnen vliegen? Ze tillen niet zo zwaar aan de dingen (Onbekend).
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
18 oktober 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=291&titel=blog StripSter: Zo... zo... La... la!