zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 MUST SEE Faalstrip-2

16 oktober 2011


Jo, peopletjes! Dit is alweer het 2e en laatste deel van de must-see-Faalstrip YOEKE & MIYU!
In deze blog bevat ook een PHOTOSHOP-TIP! Dus blijf kijken/lezen :P


Dit zijn alweer de laatste 4 bladzijdes!!! En mijn hoofd zit alweer bomvol nieuwe ideëen voor een nieuwe strip! Phoe, wat ben ik toch weer een gecompliceerde striptekenares. Nouja, het hoort bij mijn ontwikkeling, zullen we maar zeggen. In ieder geval...
HIER ZIJN DE 4 LAATSTE BLADZIJDEN VAN "YOEKE & MIYU":P
TIP VOOR FOTO-ACHTERGROND

Okee mensen, check de achtergronden van de plaatjes.(vooral bij de tweenalaaste bladzijde)
Ik ben meestal niet zo'n voorstander van het gebruiken van foto's als achtergrond in een strip. Mede omdat het contrast tussen de stripfiguren en de foto's te groot word.

Nu heb ik er het volgende op bedacht:
Gebruik een basis kleur als achtergrond, in dit geval heb ik gewoon simpel de achtergrond van donkergroen naar lichtgroen laten overlopen. Maak daarboven een laag met de foto, zet de dekking van deze laag op 39% (tenminste, dat heb ik gedaan), en voíla! Een niet-al-te-overheersende achtergrond MET foto!
En als mensen het willen, kan ik nog meer tips geven voor Photoshop :)
bijvoorbeeld:

► Hoe kleur ik in één keer al mijn zwarte lijnen zodat ik geen grijze lijnen krijg als ik het uitprint. En zodat ik niet alle lijnen één voor één hoef in te kleuren. (bijvoorbeeld bij een ingescande geïnkte tekening, de lijnen zullen nooit zo mooi zwart zijn op de computer, als dat ze geïnkt zijn)
► als ik een prachtige potlood tekening heb gemaakt, en ik wil deze schets digitaal inkleuren met Photoshop, hoe kan ik dat dan het beste doen zodat ik geen lelijke witte plekjes krijg... (met alleen gebruik van de emmertjes-functie in Photoshop ga je het niet redden)
► Hoe zet ik met de computer tekst in mijn strip
► Hoe kan ik het beste mijn lijn-tekening in kleuren zonder dat de lijnen steeds dunner worden en bijna verdwijnen. (Als je heel vaak een vlak opnieuw inkleurt heeft dat invloed op de lijnen eromheen)
►Hoe kan ik een plaatje transformeren, eraan trekken, vergroten/verkleinen, perspectief-effect creëren, kantelen, verdraaien enz.

Herken je een van de problemen? Of heb je TOTAAL geen idee waarover ik aan het lullen ben, maar zit je wél met een ander probleem? JUST ASK! I know everything! Are you in trouble? I'll help you! :P

Serieus heb je een probleem en wil je weten hoe iets werkt of beter kan, IK VIND HET ONWIJS LEUK OM MENSEN TE HELPEN!!!
Dit zijn tenslotte allemaal problemen waar ikzelf ook tegenaan ben gelopen


Jo, dat was hem weer! Tot de volgende keer!
xxx

 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
16 oktober 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=289&titel=blog Femke: MUST SEE Faalstrip-2