zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 FAALstrips (deel 2)

18 september 2011


Hallo mensen, daar ben ik weer. In deze blog zie je weer het vervolg van de Faal-strip: "TUUR". De strip waar ik ooit aan begonnen was, maar nooit meer heb afgemaakt. En zoals ik in mijn vorige blog zei: "Het is zonde om het niet aan de wereld te kunnen laten zien" (of zoiets :P). Blijf vooral mijn blog volgen, net zoals je de "strips" op StripSter volgt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUPERpenselen op Photoshop
Ik vroeg met altijd al af hoe die superprofessionele tekenaars altijd van die mooie penselen krijgen, want de photoshoppenselen zoals ík die kende, konden nooit zulke mooie lijnen en inkleuringen krijgen, alleen maar vage bobbelige onscherpe lijnen. Ik wilde héél graag leren hoe je dat deed, want later wil ik graag een concept artist worden, en die moeten ook digitaal realistische tekeningen op de computer kunnen creëren zonder een cartoon-achtig effect.

(Het idee om concept artist te worden kreeg ik door het boek
"The Art of Tangled", dus Gerben, als je dit leest, IK HEB HET BOEK :D)


Na een tutorial te hebben gezien op internet, ontdekte ik dat je nog véél verder kunt gaan met de penselen op Photoshop, zolang je een tablet hebt. Met normale penselen (als je de muis gebruikt) kun je geen mooie scherpe lijn krijgen, en ook geen mooie vervaging aan het eind van de lijn. Als je een tablet hebt, kun je heel veel experimenteren met de pendruk.
Het duurde wel even voordat ik dit kon gebruiken, want mijn tablet sloot niet goed aan bij mijn Photoshop/computer. Dus met behulp van mijn grote vriend, hebben we een nieuwe driver gedownload zodat het wel kon! De tekening hieronder is het resultaat :) En ik ben er best trots op!

Hier is het filmpje dat ik had gezien:
http://www.youtube.com/watch?v=KbjryiuwAMY&feature=player_embedded
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VERVOLG van TUUR
En hieronder de pagina's 4 t/m 7 van "TUUR".
Ik moet zeggen, dat als ik terug kijk naar mijn werk, dat het er een beetje flets uit ziet. Misschien komt dat wel gewoon door de felheid van het scherm, maar misschien ook omdat ik dóór die felheid niet instaat was om de kleur in te schatten. Namelijk als je scherm te donker staat, en je denkt dat je iets mooi inkleurt, dan komt het er veel lichter en fletser uit te zien als je het bijvoorbeeld uitprint (overkomt mij elke keer).
De muren, de grond, en de kleren van Tuur zijn veel te grijs. Ik bedoelde het bruin, want op de computer die ik had zag het er bruin uit. Maar ja, het kan ook weer liggen aan de computer waar ik op werk.
Lastig probleem...
WORDT VERVOLGD!!!
xxx

 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
18 september 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=261&titel=blog Femke: FAALstrips (deel 2)