zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 FAALstrips (deel 1)

11 september 2011


Iedere striptekenaar heeft er waarschijnlijk te maken mee gehad; Faal-strips. Strips waar je ooit aan begonnen was, maar nooit hebt afgemaakt. Ik heb inmiddels al een hele serie van faal-strips achter elkaar. Eerst schaamde ik me ervoor. Maar nu ik vandaag (zaterdag) naar de stripbeurs in Breda ben geweest, weet ik dat iedere striptekenaar wel een paar faal-strips heeft. (Ik was opgelucht!). Ik had dus allemaal onafgemaakte strips op mijn oude computer staan. En met superveel moeite (alles met een USB naar de andere pc verplaatsen) heb ik ze uiteindelijk op mijn blog kunnen zetten! Want ja, anders is het maar zonde, toch?
Ridder Tuurtje
Nadat ik "De Strip van Flip" voltooid had, was "Ridder Tuurtje" mijn eerstvolgende strip. Gebaseerd op een oude crush van mij <3 . Helaas hield ik dit niet zolang vol (maar 2 bladzijdes). En hieruit had ik een belangrijke les geleerd. Want ik kleurde alles schematisch in, nouja, jeweetwel, éérst alle kleding van dezelfde kleur op dezelfde bladzijde, dán al het haar, dán alle bomen. Zo werd het een ongelooflijk saaie boel, en ik had er geen zin meer in.
Dus de volgende keer: alles plaatje voor plaatje inkleuren.

Hieronder zie je de twee bladzijdes van de faal-strip: Ridder Tuurtje
TUUR
Nadat ik Ridder Tuurtje niet had afgemaakt, probeerde ik het overnieuw te doen. De nieuwe strip heette "TUUR". Ik heb eigenlijk geen idee waarom de strip nu opeens depressiever wordt, maarja, ik wilde gewoon iets uitdagenders tekenen, denk ik. Gewoon een écht groot verhaal, in plaats van dat cartoon-achtige-één-bladzijde-strip. (Deze keer heb ik het ook wat langer uitgehouden dan 2 bladzijdes)

Hieronder zie je de eerste 3 bladzijdes van TUUR
WORDT VERVOLGD!
xxx
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
11 september 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=254&titel=blog Femke: FAALstrips (deel 1)