zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 The end is near...

30 augustus 2011


Amigos: Het is bekend dat het leven begin, ontwikkeling & einde is. Luister naar je hart en je zult zien dat alles eindig is. Soms klagen we erover maar zo hoort het eigenlijk. Het is mooi geweest. Afscheid hoort bij het leven.
Het bier is op! De vakantie is voorbij! Grimberbergen Dubbel drink ik thuis in Spanje o.a. met Paco Cano, F.J. Ortiz, Antonio P., David M.O. en J.A. Guerra. Mijn broer Francisco en onze neven Enrique + J.L. Pérez zijn ook niet vies van een slokje Grimbergen.

Het is echte macho-cerveza. Vrouwen in Zuid-Spanje drinken meer tinto de verano: "usually made up of 1 part red wine and 1 part gaseosa. Gaseosa is a mild flavored low sugar carbonated lemonade, of which La Casera is the best known brand" (bron: Wikipedia).

Spaanse biermerken die ik graag buitenshuis drink zijn: Cruzcampo, Mahou-San Miguel, Águila, Alhambra 1927. Maar Spaans bier moet ik altijd ijskoud uit de tap drinken! Anders lust ik het niet...

Twee vette Flamenco-cd's voor mijn vriendin Betty L.M. in Amsterdam gekocht.
Matías & Marisa, vrienden uit Madrid, hebben 3 dagen bij ons in Granada gelogeerd. Hij is docent Spaans op een middelbare school. Zij werkt met gehandicapte kinderen. Mijn vrienden hebben beiden een moeilijk beroep. Madrid is een chaotische stad en daarom komen ze elk jaar naar Granada om uit te rusten. Van Matías een dikke (377 bladzijden) Graphic Novel over de Spaanse Burgeroorlog van de grote Carlos Giménez (Madrid, 1941) gekregen: Todo 36-39. Malos Tiempos.

Als je van de Amerikaan Milton Caniff (1907- 1988) houdt, moet je ook van de Spanjaard Carlos Giménez houden (zie foto links) die voor het blad Tintin werkte.

Samen met Matías naar de stripwinkel van mijn vriend Paco Cano. Het was hoog tijd dat beide vrienden elkaar de hand gaven. Twee uur bij Paco zitten buurten: Kopje koffie en een goed gesprek à trois over het werk van Carlos Giménez, Juanjo Guarnido, literatuur + strips en FC Barcelona... Matías heeft bij hem Tóxico van Charles Burns (Washington, 1955) gekocht. De Kuifje-strip Het geheim van de eenhoorn, volgens Burns "eindelijk goed in het Amerikaans vertaald en uitgegeven door Goldman Press", was een van de eerste strips die hij als kind las. De vraag is natuurlijk: Eerder of later dan Steven Spielberg, haha!

Ondergetekende heeft de Spaanse vertaling van Reinventing comics van Scott McCloud meegenomen: La revolución de los cómics. Een boek over de ontwikkeling van de strip in de XXIste eeuw: De toekomst (?) van het stripverhaal.
Hierboven weer een schets van mijn strip met Andreja Virk Žerdin: Einde van een (lange) scéne waarin Opa boos op de meisjes is omdat ze s'nachts op boevenjacht zijn gegaan. Van links naar rechts: Opa J., Zala, Neli en Liza. Maar zoals jullie weten, blaffende opa's (eh..., honden), bijten niet! De boeven zitten achter de tralies en de meisjes hebben weer een mooie case opgelost...

Mijn lieve & mooie Granada: ¡Hasta luego! Zoals altijd heb ik een prachtige vakantie gehad... Tot volgend jaar, Granada!

Naschrift: Gaan jullie maar vast met de tijd mee... Ik kom zo wel (Midas Dekkers).
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
30 augustus 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=242&titel=blog StripSter: The end is near...