zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Kamper Strip Spektakel

25 augustus 2011


Afgelopen zaterdag ben ik in Kampen geweest. Naar het Kamper Strip Spektakel. Stoffig? Saai? Nee, het was onwijs leuk! Allemaal heel gezellige mensen ontmoet! Ik heb Alex Odijk bijvoorbeeld voor het eerst in real life gezien. Hij schrijft de scenario’s voor Daegne. We mailden al een hele tijd heen en weer, maar ik geef toch de voorkeur aan een ontmoeting in person. En gelukkig, het klikte ook in het ‘echt’, haha. Het zal maar gebeuren dat je elkaar niets te melden hebt en elkaar alleen maar aanstaart boven een biertje (ok, zal niet liegen, het was cassis in mijn geval).
Dit was mijn tweede stripbeurs. De eerste kennismaking met ‘de’ stripwereld was in Houten. Bij de StripSter kraam, ik vond het leuk om mede SS-ers te ontmoeten (sprak mijn opa in WW2, waha, just kidding) (sorry, opa).

Deze keer schoof ik aan bij het Stripschap. Daar zat (onder andere) de tekenaar van Claire, Robert van der Kroft. Ook al zo’n aardige man! Hij bekeek mijn werk (waarvan soms de houding niet helemaal lekker zit, zie afbeelding onderaan) en had een gouden tip voor me, namelijk: Kijk eens naar Tom en Jerry! Hij verwees me naar een boekje: Advanced Animation by Preston Blair. De afbeeldingen bij deze blog komen uit dat werk. Die bewegingen en overdrijving zijn geniaal, toch zou ik er zelf nooit aan gedacht hebben om dat te bestuderen! Vooral de 'line of action' is een eye opener.

Het leukste aan hem was trouwens niet het feit dat hij geweldige strips maakt, maar dat hij zijn roots heeft in Rotterdam. Zucht… Rotterdam… Daar wil ik al zo lang weer naar terug. Den Haag? Echt, geen zak aan. Maar goed, zijspoor…
Terug naar de beurs. Ik was rete enthousiast!

Sinds ik een ander boekje, ‘Draw en shoot’ (met daarin portretten van Nederlandse tekenaars) heb aangeschaft weet ik sommige tekenaars te herkennen. En er waren er best veel! Gleever, Martin Lodewijk, Jan Kruis…

Heb me in mijn enthousiasme zelfs laten strikken om te gaan signeren op de beurs van Breda. Klein detail, ik heb niets om te signeren, maar schijnt te gelden voor meer tekenaars, en die komen ook gewoon. Or so I’m told. Haha. Prima, ik ben er! Kan ik alvast oefenen voor als Daegne bekend wordt.

Trouwens, iets anders. Ik hoorde van Meerten Welleman (van het Stripschap) dat Wendy Pini (van Elfquest) altijd in Red Sonja kostuum naar beurzen ging. Welnu, mocht Daegne ooit zo bekend worden als Elfquest, dan hernieuw ik mijn abonnement op de sportschool en ga ik als ehm… iets dergelijks.

Tenzij dat doorbreken te lang duurt natuurlijk. Dan moet ik het de mensheid maar niet meer aandoen om in al teveel vleestinten te verschijnen… Haha.

Tot volgende week!
PS De line of action klopt hier niet, of in ieder geval niet goed genoeg. Iemand nog tips?
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
25 augustus 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=237&titel=blog MaCo: Kamper Strip Spektakel