zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 F.J. Ortiz

23 augustus 2011


Terwijl we rustig op een terrasje in Santa Fe een tubo dronken, maakte mijn amigo Francisco José Ortiz een foto van mij met zijn telefoon. En dit is het resultaat. Grappig, nietwaar? F.J. Ortiz is een van de beste electriciens van Granada. Zo zie je maar, wil je vooruit in het leven, moet je een beroep kiezen...
Daarna samen even naar de videoclub en op verzoek van onze vrouwen de film Black Swan gehaald; een film waarover de grote Thé Tjong-Khing in een recent interview het volgende zei: "Ik zag laatst Black Swan, wat een vreselijke film. Zo bombastisch. Alles is er erg aan, beeld, geluid, verhaal."

Volgende week ga ik naar de tentoonstelling Universos infinitos van Maurits Cornelis Escher (1898- 1972). De tentoonstelling die tussen 29 maart en 8 januari 2012 loopt, is op twee plaatsen in Granada-town tegelijkertijd te zien: Interactief museum Parque de las Ciencias en in het Moorse paleis en fort Alhambra. Volgens de tweetalige (Spaans en Engels) flyer:

Escher travelled to Spain in 1922 and 1936. In both occasions, he visited Granada. This period is decisive in his training and in the constitution of his characteristic and personal language. The second visit also made an impact that marked a before and after in the works of the brillant Dutchman. He was deeply impressed by the exuberant display of geometric forms of the Islamic art. He discovered forms that would provide him as source of inspiration.

In Granada ben ik druk bezig met de laatste loodjes van mijn avonturen/detective-strip over drie meisjes: Liza, Zala & Neli. Het scenario is van de Sloveense schrijfster Andreja Virk Žerdin waar ik al twee succesvolle kinderboeken voor heb geïllustreerd. Twee platen in kleur en in het Spaans van deze 3 superbabes kun je in mijn artikel over StripSter in Spanje bewonderen, samen met platen, covers en tekeningen van andere StripSter-tekenaars. Do you remember? In Granada heb ik geen PhotoShop dus ben ik vooruit aan het tekenen. Straks als ik weer "thuis" ben zal ik de boel netjes inkleuren. Hopelijk is-ie klaar voor eind september. Ondertussen zijn we druk bezig met het zoeken naar een geschikte uitgeverij. Hieronder een schets.

Een paar dagen geleden met Steven na een lange tijd weer een mooie discussie via de chat gehad. Op een gegeven moment stelde ik mijn compadre de volgende vraag: Wat ben je liever, een goede en onbekende striptekenaar of een middelmatige en bekende striptekenaar? Een tussenweg kiezen mag niet, probeerde Steven-Boy ook! Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Naschrift: Ik ben de Graphic Novel Santo Cristo uit 2009 (van Tyto Alba (Barcelona, 1975), Mario Torrecillas (Esplugues de Llobregat, 1971) en Pablo Hernández (Mexico-City, 1975) aan het herlezen. Een machtig stripverhaal over jongeren in een buitenwijk van een grote Catalaanse stad vlak na de dood van dictator El Generalísimo Francisco Franco in 1975.

Nogmaals, wil je vooruit komen in het leven, moet je een beroep kiezen...

Saludos a todos desde Granada, S.
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
23 augustus 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=235&titel=blog StripSter: F.J. Ortiz