zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 Work in progress...

21 januari 2011


Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen van de Kama Sutra beurs die vandaag begint, en zondagavond eindigt.
Dit '18+ pretpark' vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht, en ik beman daar in de Art Gallery een kraam/wand.
Een kleine omschrijving voor de leek die onbekend is met dit fenomeen.. een soort van braderie, standjes met toys (en ik bedoel geen Lego..), kleding, zwepen, eau de colognes, massageoliën, schaars (of helemaal niet) gekleed 'winkelend' publiek, hier en daar een slaafje aan een ketting, en lichamen in alle soorten en vooral maten.
Naast de kramen biedt het plek voor ruimtes met obscure namen als het 'swingerscafé', de 'friemelwand', het 'erotisch doolhof', SM-eiland en meer. Beetje á la Disneyland dus, alleen dan effe anders ;-)
Temidden van dit Sodom&Gomorra bevindt zich een oase van artistikiteit, de Art Gallery, waar de inmiddels hitsig geworden beursgangers even kunnen afkoelen en zich kunnen vergapen aan... Kunst! Het is een plek waar schilders, fotografen én tekenaars like myself hun kunstjes aan de man brengen. Eenieder heeft 4 meter wand ter beschikking, dus lekker veel ruimte.
Ik hang er lijsten op met mijn werk (voornamelijk pin-up's & de bekende Sexbommen-cartoons), verkoop er prints en stickers, t-shirts, en boeken. Mijn eigen Perversia, als ook ander werk van mijn uitgever Sombrero.
Alhoewel het vaak een vermoeiend en druk weekend is, is het een plezier om aan deze kermis mee te doen. Bijgaand een pica van de beurs in 2010.
Ondertussen had ik, naast het schrijven van een blog, deze week m'n handen vol aan een paar andere projektjes.
Onlangs werd ik benaderd door een aanstekerfabrikant om een aantal leuke opvallende designs te ontwerpen. Het basisidee zijn 2 series van pin-up's, een 5-tal engeljes en een 5-tal duiveltjes. Het worden sexy figuurtjes in een heldere cartooneske stijl. De eerste schetsen zijn gemaakt, die zijn vervolgens uitgewerkt tot een 'clean-up' schets, zodat de klant een beter beeld krijgt van de richting dat het opgaat. De gezichten van de engeltjes dienen in de volgende fase wat zachter te worden, meer 'girly-ondeugend'.
Dit soort opdrachten krijg ik altijd het liefst, waarbij ik m'n hobby, pin-up's tekenen (levert helaas over het algemeen weinig op), ook professioneel in de strijd kan gooien.
Een ander projektje waar ik m'n energie momenteel in stop is een serie StarWars pin-up's. Ik had een keer een sexy Stormtrooper pin-up gemaakt, voor de gein, maar merkte op beurzen (vooral de sci-fi beurs FACTS in Gent) dat-ie enorm aansloeg bij het publiek. Dus, waarom niet een sexy Boba Fett, of Bikerscout, of verleidelijke TiePilot babe? Als ik effe hard doorbikkel kan ik ze hopelijk als serie van 5 de komende Stripdagen klaarhebben, en wie weet meteen setje kaarten/stickers/shirts etc you name it... Hier alvast een schetjes van miss Boba.. for your eyes only :-)
Tenslotte ben ik bezig met de voorbereidingen van een nieuwe GeenStijl cartoon (in een andere blog zal ik wat uitgebreider vertellen over m'n cartoons voor website GeenStijl).
Ik moet iets bekennen, lieve StripSterretjes... zoals vele miljoenen medelanders zit ook ik elke zondag aan de buis gekluisterd om de avonturen te volgen van 1 boer en een aantal potentiële 'boerinnen'. Voor mij is het fascinerende televisie, om die scenes te zien die ons voorgeschoteld worden. Ik ben zelf een echt stadsmens, houd van de daarbij horende snelheid, haast en mentaliteit van het stadse leven, maar elke zondag zie ik dus een compleet andere wereld voor me, met echte boerenwezens die leven in een gemoedelijke landelijkheid, heerlijk!
Als ik dan ook zo'n 'gesprek' zie tijdens het eten, tussen de boer en z'n dames, dan schiet mijn (stoute) fantasie op hol. Een heel album zou natuurlijk fantastisch zijn (als er geld en tijd voor zou zijn. *zucht*), maar een kleurrijke cartoon is een mooi alternatief. Dus binnenkort zien we de amoureuze belevenissen van boer Tjibbe, de flamboyante uit 020-Zuid-Oost afkomstige 'getto-girl' Shirleen, verlegen Bapke uit het Gelderse Vocht, en de schalkse boerendochter Grietje uit Westwatzeradeel (gemeente Dibbestruisem).
In the meanwhile hier alvast de allereerste 'schets/krabbeltje' van "Boer zuigt Vrouw"...
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2011
Gerben / StripSter
21 januari 2011

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=21&titel=blog Gerben: Work in progress...