zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego 29

23 juli 2011


Ik wil meer!

Ik wil eigenlijk altijd wel meer!

Elke week geef ik een beetje meer, omdat ik eigenlijk niet snel tevreden ben. Elke week probeer ik mijzelf nog meer uit te dagen om nog groter te worden.

De grootste!

De grootste!?! Ik ben niet de enige die 'de grootste' wil zijn. Eigenlijk willen we dat allemaal: de grootste zijn! Ik geef dus elke week meer en meer, want ik heb namelijk geleerd, dat je alleen door keihard te werken 'de grootste' kunt worden.

Sommigen (ik noem geen namen) denken, dat ze de grootste zijn door bij het intro van een blog neer te pennen "now the largest comics publisher in the Netherlands". Je zult het lef maar hebben. Wat nou, de grootste? Want dat is, wat er zou staan als je deze zin naar het Nederlands zou vertalen: "nu de grootste comicsuitgeverij in Nederland".

Wij (Koper Comics dus) geven de grootste comic uit. Powerbeast is veel groter dan het broddelwerk dat bovenbedoelde publisher een comic noemt. Bovendien hebben ze het lef voor hun knutselwerkje € 5 te vragen.
De comic in kwestie wordt trouwens tot tweemaal toe uitverkocht (sic!). Daarna vond de publisher het nodig om de verkoopprijs te verlagen naar € 3. Om daarna te roepen dat de comic uitverkocht was! Voor een derde keer! Zonder tot een herdruk over te hoeven gaan! Heel bijzonder.

Wij vragen, sinds 2002, ook € 5 voor onze comics. Wij hebben onze lezers echter steeds meer gegeven voor diezelfde € 5. Als mijn concullega's dus meer willen, moeten zij inderdaad hun prijs omlaag doen. Als je voor € 5 elders meer comic krijgt voor je geld, geef je die centen terecht uit bij de verkoper die je er het meest voor biedt. Iedereen wil namelijk meer!

De bewuste comic publisher verlaagde aldus de prijs naar € 3. Daarna bleef deze publisher brullen, dat ze de grootste uitgever is. De publisher staat echter niet stil bij het feit, dat je voor € 2 meer bij Koper Comics maar liefst 20 pagina's meer krijgt!
Bij de Hema kun je voor € 3 trouwens maar liefst drie leuke dingen kopen! De Hema is namelijk al groot!

Dat van die grootste zit mij erg dwars, dat heb je vast al begrepen door mijn vorige blogs te lezen. Het liefst zou ik in elke blog schrijven over de zoveelste keer dat ik mij stoor aan het hobbyprojectje van mijn 'vrienden'. Maar ja, in dit blog wil ik het eigenlijk niet hebben over hun grootheidswaanzin: dit ontembare blog is bedoeld om iedereen te laten zien dat er eigenlijk maar één de grootste is hier in Nederland wat betreft originele comics en het uitgeven daarvan. Dat is natuurlijk Windmill Comics.

Grapje! (zal ik niet meer doen)

Weet je, ik zou eigenlijk willen dat mijn ego echt zo ontembaar was/is zoals een aantal van jullie denkt dat ie is, want dan zou ik het ook gewoon opschrijven. Helaas, mijn ego is niet ontembaar genoeg om me daaraan te wagen. Ja, ik denk het wel eens (en soms ook hardop), maar gewoon neerschrijven dat Koper Comics de grootste comicuitgeverij in Nederland is?!

Dat gaat me toch iets te ver.

Toch wil ik het eigenlijk wel zijn!
De grootste!
En dan niet alleen qua formaat, kwaliteit en verkoop. Ik wil eigenlijk daarnaast ook het grootste aantal uitgaven per jaar realiseren.
Een tijdje geleden zat ik weer eens lekker te brainstormen en in mijzelf te lullen over hoe ik het komende jaar de lat nog weer een stukje hoger zou kunnen leggen. In het afgelopen jaar mag ik dan wel, in mijn eentje, meer pagina's getekend hebben dan dat hele team van die "largest publisher" bij elkaar, maar zoals ik al schreef: ik wil altijd meer!

Bij mijn vorige werkgever wilden ze dat ook altijd. Altijd meer. We hebben het afgelopen jaar wel meer omzet binnengehaald, maar het komende jaar willen we nog meer! Veel meer! Dus gingen ze/we keihard aan de slag voor meer!

En het werkte!

Dus ik ga nog harder aan de slag, want ik wil ook meer!

Veel en veel meer!

Ik wil meer dan die 51 reguliere episodes, 12 pagina's specials en 4 episodes Vrees de vreselijke nacht, die het afgelopen jaar online gingen. Ik wil meer dan de drie uitgaven die we in datzelfde jaar uitgaven.

Ik wil meer!

Meer!

MEER!

Het toeval wil, dat ik baas ben in mijn eenmanszaak, dus als ik 'meer' wil, dan doe ik ook gewoon meer.

Alleen dat 'meer' moet dan wel iets anders en leuks zijn.
Tijdens mijn privébrainstormsessie zat ik middenin het herschrijven van mijn aanstaande 15-jarige jubileumuitgave van The Order en moest ik even terugdenken aan hoeveel fun het destijds was om die 13 pagina's te maken. Die 13 pagina's die eigenlijk maar net drie pagina's meer waren dan de tien pagina's die mijn comics/strips op ruitjespapier tot dantoe telden. Dit waren de comics uit de tijd, dat Patrick en ik ons superheldenuniversum creëerden.

Mijn nieuwe (tweede) serie zou een soort ode worden aan die tienpaginatellende comics van toen. 25 jaar later ga ik weer terug naar hoe ik ooit begon, want ook het formaat van de nieuwe serie zou gelijk zijn aan mijn eerste eigengemaakte superheldenstrips. Alleen ditmaal niet op ruitjespapier!

Na het bepalen van het formaat schoot me de naam voor mijn nieuwe tweede serie gelijk tebinnen: Powerbeast Mini Comix!

Natuurlijk zou ook deze serie een Powerbeastserie worden, maar in deze serie gooien we dan wel echt alle remmen los. Alles is mogelijk! Als ik Powerbeast als superheld in het Marveluniversum wil schrijven en tekenen, dan schrijf en teken ik Powerbeast gewoon als superheld in dat universum.

Niemand houdt 'de grootste' tegen!

(ik heb het natuurlijk over mijn ontembare ego)

Met dit idee liet ik gelijk een ander oud idee herleven. De avonturen van Powerbeast in verschillende realiteiten. Powerbeast dus als held in het Marveluniversum, maar ook in het DC-universum, Powerbeast als P.I. (à la Magnum), Powerbeast als Powerbabe (als vrouw, dus!), Powerbeast als barbaar en ga zo nog maar even door. Ik bedacht de ene na de andere realiteit waar ik mijn superheld in wil laten spelen en natuurlijk ook de realiteiten waarmee ik graag wil spelen.
Ik deelde dus mijn kleine 'grootse' plannen met mijn lief. Zij werd ook enthousiast, want zij wil ook altijd meer.

Ik belde Bart, mijn partner in Powerbeast crime, en, ondanks dat hij het al druk genoeg heeft, vond hij het idee ook zo waanzinnig leuk dat hij ook meer wil!

"Kom maar op met die pagina's, Koper!"

Dus ik neem weer plaats achter mijn tekentafel en, ja, daar zit je dan met je 20 Powerbeast realiteiten en je wilde grootse ik-wil-meerplannen. Met welke realiteit ga ik nou beginnen?

Ik had al een tijdje de titel voor een verhaal liggen dat ik ooit graag wilde maken. Het verhaal was nog niet veel meer dan een plot voor bij die titel.

Powerbeast en de alledaagse monsters.

Er was dus nog niet echt een verhaal en bovendien had ik ook nog geen goede tijdsbepaling van waar in Powerbeasts timeline dit verhaal met de alledaagse monsters zou gaan afspelen. Er was geen ruimte in de reguliere episodes voor dit verhaal, dus het zou hoe dan ook een special worden.

Hmmm, het verhaal belandde voorlopig in de ijskast.

Ten tijde van mijn 20e ontembare blog kocht ik (opnieuw) de eerste vier X-mannencomics van Junior Press voor Corijn. Terwijl ik zelf even genoot van dat stukje nostalgie, viel alles op zijn plaats.
Ik ging aan de slag!

Het verhaal werd geschreven en de eerste tekeningen werden op papier (Koper Comic art boards) gezet. Om Remco en Caspar niet nog meer te overladen met Powerbeastmateriaal werden nieuwe inkleurders gezocht en gevonden. Uiteraard haalt Irene de ergste spelfouten uit de overdaad aan teksten en maakt Bart 't geheel (zoals altijd) compleet.

In september gaat ie komen: de eerste Powerbeast Mini Comix. Een comic van 16 pagina's (inclusief cover) op A5-formaat. De drukkwaliteit is natuurlijk dezelfde als die van zijn grote broer, want alle Koper Comics hebben namelijk wel dezelfde kwaliteit.

Terwijl ik vorige week met Corijn naar zijn school fietste, zag ik weer een advertentie van de Hema. Daarop stond de vraag: "Waar koop je nog iets leuks voor een euro?"

Bij Koper Comics dus!

De prijs voor zo'n leuke Powerbeast Mini Comix gaat dus (slechts!) een euro zijn!

Nou ja, eigenlijk 99 cent.

Da's nog net geen euro.

Ja, zelfs de Hema kan niet tegen ons op!
Powerbeast in Strips van 23 juli 2011.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2011
Koper / StripSter
23 juli 2011

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=204&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego 29