zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 God & Manga

21 juni 2011


En God schiep Manga en zag dat het o.k. was.
Dat moet Hij gedacht hebben na het lezen van de Manga-Bijbel van Siku en Akin. Onze Bijbel begint met de profeet Mozes die aan een groepje kinderen het verhaal rond het onstaan van de wereld vertelt. Daarna komen aan bod o.a. de volgende verhalen: Job, Ruth, Psalmen, Jonas, Evangeliƫn en verschillende episodes uit het wonderlijke leven van Jezus van Nazareth: De Gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan, De verloren zoon, Kruisinging van Jezus en Handelingen van de Apostelen.
Voor- en/of nawoorden vind ik prachtig om te lezen. Het is altijd een bron van (achtergrond)informatie en inspiratie over motieven, technieken en beweegredenen van de auteur(s). Tevens bevat het nawoord van Saiku een tiental prachtige schetsen over paginaindeling, karakterontwikkeling, storyboard en computertekenen... Bovendien beschrijft hij op een duidelijke wijze welke bijbelverhalen hem het meest hebben aangesproken: Uitdaging van Adam en Eva tegenover het Goede en het Kwade en het boek van Job. Job's lijden staat voor de overwinning van het Goede op het Kwade. Lucifer heeft geen moraal (lees: geweten) en daarom wordt hij door Jezus verslagen.

Het geweten is belangrijker en invloedrijker dan men denkt..., beste StripSterSterretjes.
Naschrift: Op woensdag kwamen spontaan vijf studentes naar mijn spreekuren: Ada, Janja, Jovita, Jasmina en Eva. Ze hadden een kadootje voor mij: Likeur uit Teran. Heerlijk spul! Als dank voor mijn lessen. Voor mij bestaat God in zulke kleine details. Amen.
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
21 juni 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=172&titel=blog StripSter: God & Manga