zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Margreetje!

9 juni 2011


Vroeger was ik niet zo lief. Er zat een hoop frustratie in mijn puberende lijf. Het had verkeerd af kunnen lopen, maar gelukkig, ik tekende aaaaalles van me af. Het meeste venijn verdween in Margreetje, mijn zelfverzonnen (met klein beetje hulp van mijn toenmalige vriendinnetje) stripheldin. Een klein onhandelbaar mormeltje. Girlpowerrrrrr!
Margreetje was een onhandelbare kleuter. Ze maakte iedereen het leven zuur en terroriseerde de klas. Hehe. Om de een of andere onverklaarbare reden was ze de dochter van Max Havelaar. Vandaar het kopje koffie op haar T-shirt. Ik heb een album of 5 volgetekend (tekenpapier aan elkaar geplakt met plakband en karton er omheen als cover), maar zodra ik van de middelbare school af kwam, verdween mijn interesse. Hmm... Stukje volwassen worden? Anywayz, omdat ik tegenwoordig mezelf van cursus naar cursus sleep kwam ik op het idee haar nieuw leven in te blazen. Voor een presentatie. Leuk! Ik wist nog precies hoe ik haar tekende, en gaandeweg kwamen al haar oude klasgenootjes weer terug. Tjeng, het Chinese meisje, en Null Bock, de punker, en Tjeert, haar vriendje en, en... Haha, ik geloof dat ik wel 25 verschillende karaktertjes had!

De presentatie gaat over lesgeven en ict gebruik, ok, lekker boeien, maar ik zal toch een korte verklaring bij de plaatjes geven. Hierboven zie je wat er gebeurt als je 2 computers hebt op 25 leerlingen en de schoolleiding toch wil dat je computer opdrachten geeft. Gaat niet. Naja, lastig in ieder geval.
De alles-kunnende docent.
Een mogelijke oplossing om meerdere leerlingen tegelijk achter de computer te krijgen.
En dan de illustratie bij de echte oplossing, een model waarbij je al de kids (nuttig :)) bezig houdt op hetzelfde moment.
Roeien met de riemen die je hebt! De titel van de presentatie. Een miniscuul puntje waar ik net pas achter kwam, de boot gaat achteruit. Haha, foutje. Nu maar hopen dat niemand het merkt...

Tot volgende week!
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
9 juni 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=160&titel=blog MaCo: Margreetje!