zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 R - Comics

7 juni 2011


Er is mij gevraagd door mijn zeer gewaardeerde collega Santi, of ik de honneurs wil waarnemen om de StripSter-blog voor de komende twee weken over te nemen. Uiteraard heb ik daar volmondig ja op gezegd.
Moet ik wel bij zeggen dat ik 'never in my life' een blog heb geschreven, maar goed, voor alles is een eerste keer. Al na z'n vraag of ik een bloggie wilde doen, had ik al gelijk een onderwerp waar ik over wilde schrijven. Mijn eigen comics-label R-Comics!

Na alles geschreven te hebben blijkt mijn blog niet alleen maar over mijn label te gaan maar ook een stukje over mijn persoonlijke ervaringen die ik heb meegemaakt (en nog zal meemaken in aanloop naar mijn eerste comics-release in 2012), om een label op te zetten.

Niet alles gaat over rozen. Maar goed, lees het eerste deel maar van mijn blog. Sit back, kick your feet up, neem er wat snacks bij en enjoy :-)

R-Comics is nog niet operationeel. 2011 is een jaar voor mij om alles in goede banen te laten leiden, netwerken, leren van je fouten en er alleen maar beter uitkomen als schrijver/uitgever. In 2012 zal ik mijn eerste comic uitgeven, mijn website zal er dan ook zijn etc...etc...

Plaat links: Recollectie.
Script: Rodney Roger.
3d Artwork: 3drender.nl

3Drender.nl.
Wat houdt R-Comics eigenlijk in en wat is Rodney's doel zal je wellicht wel nu gaan denken? De comics die ik wil uitbrengen is gebaseerd op de Amerikaanse tekenstijl, zoals ze bij de grote uitgeverijen in Amerika te werk gaan, niet al mijn comics zullen er zo uitzien, maar dat is wel de basis. Wil ik mij meten aan de grote uitgeverijen in het buitenland? Natuurlijk niet. Hallo, ik ben realistisch! Ik ga hier natuurlijk geen hoge luchtkastelen bouwen. Maar natuurlijk, als stardom op mijn pad komt, dan zal dat ik uiteraard met beide handen aangrijpen ;-) Maar dat is niet mijn drijfveer.

Ik zie mijn label als een bescheiden smallpress uitgeverij, dat minimaal twee tot drie comics per jaar wil uitgeven. Gewoon, het is mijn passie om te schrijven en het geeft mij een kick als ik artists inspireer om sequential art te tekenen op scenario van mij. Wat mij nog een grotere kick geeft is als mensen inhoudelijk feedback geven over mijn comics. Dat is het mooiste dat er is, vooral als ze al vragen beginnen te stellen of er een vervolg aan komt, of als ze al over een bepaalde personage discussies met mij gaan voeren. I love it! Dit was by the way al het geval bij de internet-publicatie van Zonsondergang, waarin ik heb samengewerkt met Yvonne Vetjens. Dus ik heb al het idee dat ik op de goede weg zit.

Plaat links: Recollectie.
Script: Rodney Roger.
3d Artwork: 3drender.nl

3Drender.nl.
Maar het leven van een schrijver/uitgever gaat uiteraard niet altijd over rozen. In de korte periode dat ik mij hebt verdiept in de stripwereld kan ik het volgende zeggen. Er zijn veel valkuilen, niet iedereen heeft het beste met je voor of is te vertrouwen. Uit de tijd en de ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan, probeer ik mijn voordeel te halen en weet ik nu ook dat je niet iedereen kan vertrouwen.

Volgende week zal ik hier verder op ingaan. See ya' next week!

Plaat links: Phenomenal.
Writer: Rodney Roger.
Artist: Rommel Fabian.
Colorist: Omi Remalante Jr.

Rommel Fabian.
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
7 juni 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=158&titel=blog StripSter: R - Comics