zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 GABRIELLE

5 juni 2011


GABRIELLE

Ik was ooit een keertje op een stripbeurs, en toen kocht mijn moeder voor mij dit mooie stripboek; Gabrielle. En ik kan u zeggen mensen... dit is het beste stripboek dat ik tot nu toe gelezen heb. Alleen al de kwaliteit van het tekenwerk overdondert me al!
Elke keer als ik dit boek opnieuw lees, ondek ik weer nieuwe dingen. Nieuwe dingen die me eerder in het verhaal nog nooit zijn opgevallen. Zoals de betekenis van bepaalde plaatsen, details in plaatjes enz. Werkelijk aan alles in dit stripboek is veel aandacht besteed. De tekenaar/schrijver van dit boek, Kara, heeft van élk plaatje een kunstwerk gemaakt!


Waarom kent niemand het?!
Ik vind het alleen jammer dat ik nooit een deel 2 heb gezien, ik heb het aan veel mensen gevraagd op stripbeursen of in stripwinkels, maar blijkbaar is het stripboek niet zo bekend... maar wie weet komt er een vervolg! En ik ben dan de eerste die trappelend voorin in de rij staat om er een te kopen :P.
Het verhaal
Aartsengelen beschermen de mensheid tegen het kwaad. Maar wat gebeurd er als het "Eden" weg is, als de Hemel weg is? Gabrielle is een aartsengel en lijkt door waanzin bezeten. Ze heeft een pact met de duivel gesloten en krijgt de opdracht om mensen te vermoorden. Als ze uiteindelijk haar eigen zuster vermoord, staan de poorten van de Hel voor haar open en komt ze oog in oog te staan met de duivel...

Is dit waanzin? Kiest Gabrielle voor het goede of het kwade?

Mmmmmmmm.... Inspiratie!
Kara houdt ervan om veel details te tekenen. Hiernaast zie je het plaatje dat op de achterkant van het boek staat >>>
Elke keer zit ik gefasineert te kijken naar die hooftooi. Het ziet er best wel spectaculair uit! (Zoals alles in deze strip :P). Zelfs de outfits zijn met allergrootste zorg uitgekozen.
Mooie plaatjes
Ik heb een paar plaatjes uit het boek uitgekozen, die ik erg mooi vond.

<<< Ik ben zelf niet zo goed in water tekenen, daarom moest ik ook even extra lang kijken naar het water van het linkerplaatje. En ook de compositie in het rechterplaatje vond ik heel goed.
Honderden mooie plaatsen
Alle scenes spelen zich af op supermooie symboolrijke plaatsen. >>>
Deze plaatsen dienen alleen om de sfeer te bepalen. Opzich had het niet veel uit gemaakt als die jin-jang weg was. Maar toch geeft het een bepaalde kracht aan het plaatje, de situatie die zich daar nu afspeeld draait om goed en kwaad. In deze strip speelt godsdienst en symboliek een grote rol.
Oog in oog met de duivel(in)

Kara brengt ons een heel aparte kijk op de wereld van goed en kwaad, waarbij haar vrouwelijke kijk op dit rijke onderwerp verfrissend werkt.
= citaatje van de achterkant
Mensen ik kan jullie dit boek allemaal aanraden, ik heb er in iedergeval veel inspiratie uit geput :).

xxx
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
5 juni 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=156&titel=blog Femke: GABRIELLE