zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Elfquest

2 juni 2011


Bone is mijn grote liefde, maar niet mijn eerste. Dat was, de titel verraadt het al: Elfquest! De eerste 20 delen waren fantastisch! De kromme dialogen stoorden me totaal niet, want awww, zulke mooie poppetjes... Niks meer aan doen!
Elfquest las ik vanaf de basisschool. Mijn ouders hadden er geen problemen mee. Totdat ze de strip zelf eens lazen. Mjn vader is dominee, en wat er allemaal in Elfquest gebeurde, nou nou nou. Als ik de strip nu teruglees begrijp ik nog net waarom. Tenminste, als ik kijk door een heel, heel, heeeeel erg protestantse bril, haha. Er zitten inderdaad wel wat New Age kenmerken in, iets dat helemaal hot was in die tijd en natuurlijk, volgens mijn vader, hartstikke fout was aangezien God volledig buiten beschouwing werd gelaten (New Age is een combi van oosterse godsdiensten, occultisme en ehm... flower power). Na een lange periode van strijd waarin ik de strip natuurlijk stiekem bleef lezen won ik. Op de boekenbeurs kocht ik een Elfquest boek en mijn moeder zei er niets van, hoera!
Jarenlang heb ik de strips gekocht waar ik kon. Totdat er een andere tekenaar aan de slag ging. Blegh. Einde liefde. Maar niet einde verhaal :). Wat blijkt? Ik word ongemerkt nog steeds beinvloed door de karaktertjes van Wendy Pini.
Ik liet laatst wat schetsen en tekeningen zien aan een collegaatje. Op dit moment werk ik aan een verhaal voor P@per. Het scenario is van Alex Odijk. 1 van de hoofdfiguren is een half elf. Zie onder mijn ontwerp. Hmm, ziet er bekend uit, nietwaar? Het eerste wat mijn collegaatje riep was: Ooooh! Elfquest!

Verhip. Inderdaad. Weet je dat ik dat totaal niet door had? Anywayz, ik laat het lekker zo. Ik zie het als een eerbetoon aan Wendy Pini. Een andere self-made comic artist. Daar zouden we er meer van moeten hebben...

Tot volgende week!
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
2 juni 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=153&titel=blog MaCo: Elfquest