zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Zes < Zeven  < Negen

31 mei 2011


Vorige week belde een bekende Sloveense milieu-organisatie mij op met het verzoek om zeven (7) illustraties voor een boekje over het Openbaar vervoer te maken. Het werk moest wel voor volgende week maandag klaar zijn. Dus zes dagen voor zeven tekeningen. Kleur: Zwart, wit en de speciale organisatiekleur groen. Moet kunnen, dacht ik...
Ik dus gelijk aan het werk. Instructies: Het Openbaar Vervoer is cool; mensen gaan met plezier met de bus of de trein naar het werk. In de bus kun je babbelen, chatten, slapen, flirten, telefoneren, werken, lezen. Een auto hebben kost alleen maar geld (benzine, verzekering, parkeren...).

Ljubljana is een prachtige kleine, grote stad die langzaam maar zeker overspoeld wordt door het verkeer (zie mijn allereerste Blog op StripSter). Persoonlijk pak ik elke dag de fiets. Ljubljana alias Emona alias Laibach is een milieu-bewuste stad. Sinds kort is er een Rent-a-bike-project in Ljubljana van start gegaan. Mensen zijn enthousiast. Slovenen zijn zeer geciviliceerde mensen.

Ziezo, gisteren negen (9) tekeningen per mail opgestuurd. Ik stuur liever teveel dan te weinig op! Ik was weer een tevreden mens en belde onmiddellijk mijn buurvriend Davorin op om een kopje Kitskoffie te gaan drinken.

Hierbij een kleine compositie uit enkele fragmenten.

Naschrift voor stripkoks: Plietskawitzka, Joegoslavische gehakte biefstuk (eigenlijk uit Bosniƫ). Per persoon: een tartaartje of een gehakte biefstuk van 150 gram, 30 gram zeer fijngehakte ui, scherpe paprikapoeder, peper. Meng vlees, uien, paprika en peper goed door elkaar en vorm er een plak van ongeveer drie (3) cm van. Laat de grill goed roodgloeiend worden en laat het vlees ongeveer vijf (5) minuten onder de grill. Zorg ervoor dat beide zijden geroosterd zijn.
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2011
StripSter / StripSter
31 mei 2011

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=151&titel=blog StripSter: Zes < Zeven < Negen