zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Animatie continued!

29 mei 2011


Nóg een animatiefilm!
Nadat ik mijn eerste echte animatiefilmpje gemaakt had, kon ik mezelf niet tegenhouden om er nóg eentje te maken. Aleen déze wordt véél langer! het eetste filmpje(van het draakje) duurde 25 plaatjes. Dit filmpje gaat waarschijnlijk ongeveer 150 plaatjes worden. Wat je hieronder ziet, is de eerste scene uit mijn 2e filmpje. dit stukje duurt ook 25 plaatjes.
Het verhaal
Het gaat over een zaadje dat uitgroeit tot een klein bloemmeisje. Maar ze is niet zo mooi als de andere bloemen, en ze wordt daardoor uitgelachen. Ze is heel verdrietig en moet huilen. Maar als het gaat regenen groeit ze uit tot de mooiste bloem van allemaal!
Beetje te vergelijken met "Het lelijke eendje"

Lichtbakje gekocht
Als ik al die tekeningetjes moet maken, is het natuurlijk wel handig als je een lichtbak hebt! Je moet tenslotte al die tekeningetjes van elkaar overtrekken om ze nét een stukje verder te laten bewegen. En tegen het raam is niet altijd even handig. Duz nu heb ik een lichtbakje van ongeveer één A-4,5. Kleiner dan een A4 maar groter dan een A5'je.
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
29 mei 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=149&titel=blog Femke: Animatie continued!