zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Multi tasking

26 mei 2011


Voor mijn werk ben ik een coachings cursus aan het volgen. Ik werk op een opleidingsschool, wat betekent dat er ieder jaar flink wat stagiaires rondlopen, en die moeten worden begeleid. Vandaar: De Vak-Coach-training (let op de uitspraak, wie verzint zo'n naam?!).

Eens in de zoveel tijd komen we met een groep bij elkaar en hebben we het over de Roos van Leary, kernkwadranten, het Johari venster en allerlei andere modellen waar je in het onderwijs mee dood wordt gegooid.

Ik vond mezelf heel wat, maar manlief is psycholoog, en zijn eerste reactie was: Kernkwadranten, doen jullie dat nog steeds? Haha, het onderwijs loopt ook altijd achter op wat er in de maatschappij gebeurt...
Hoe dan ook, normaal ga ik los op zo'n training, maar deze dag had ik er niet zo'n zin in... De cursus begon om 16.00. Ik moest tot 16.00 surveilleren bij de examens, en kwam dus uber-gaar en te laat binnen. Met een dikke stapel nakijkwerk dat de dag erna klaar moest zijn. Aan het eind van het schooljaar zo'n intensieve training, wie verzint het!?

Een eerste blik op de groep maakte duidelijk dat iedereen er zo in stond. Ik kon nog best lang mijn aandacht erbij houden, maar het laatste half uurtje haakte ik af. Op het moment dat de trainster begon te vertellen over de ouder/volwassen/kind relatie begon ik mezelf als een kind te gedragen. Tekenuuuuuhn! Net als vroeger op de middelbare school! Naast me zag ik dat twee collega's begonnen te kletsen, twee anderen dromerig uit het raam staarden en ik hoorde iemand een ongelovelijk flauwe grap maken en een harde stsst! van de enige persoon die nog oplette.

Wow! Dit was ECHT net als op de middelbare school. We gooiden nog net geen propjes...
Goed. De cursus eindigde om tien voor half acht in plaats van om half acht. De trainster zag er een tikkeltje vermoeid uit. Zij was net zo blij als wij dat ze naar huis kon.

Toch, het is gelukkig dat ze niet eerder stopte. Dan had ik mijn tekeningen niet af gekregen, haha.

Tot volgende week!
PS Hieronder een link naar wat ik voor een andere cursus gemaakt heb, de cursus ict coordinator die ik ook volg.

De opdracht was: Stel je school voor aan de groep (andere ict coordinatoren van andere scholen) en gebruik een leuke presentatievorm. Dat werd natuurlijk (deels) strip bij mij :). Het is in 1 nacht in elkaar gezet, en let vooral niet op de stem die je hoort :), maar toch vind ik het wel geslaagd.

YouTube
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
26 mei 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=146&titel=blog MaCo: Multi tasking