zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 De Walkure

13 januari 2011


Het tweede deel van Wagners 'Ring der Nibelungen' heet 'De Walkure'. Sinds ik ooit op een rommelmarkt een boekje met Ring illustraties van Arthur Rackham (zie afbeelding hiernaast) op de kop tikte ben ik verslaafd. Wat een kracht sprak eruit! Wat een fantastisch verhaal! Ik geloof dat ik de opera al wel drie keer gelezen had voor ik er voor het eerst naar luisterde.

Bij-de-weg, dat bleek de juiste volgorde te zijn. Als ik die pompeuse herrie eerder had gehoord was ik nooit aan de strip begonnen, haha! Natuurlijk ben ik nu ouder en wijzer, en kan ik inmiddels de muziek van de oude nazi waarderen, maar toch :).

De eerste poging tot verstrippen deed ik op de middelbare school. Tijdens de lessen Grieks en Latijn maakte ik een ontwerp voor het harnas van Brunhilde. Gevolg: op de cover van deel 2 een soort Klassiek Romeins ogende Germaanse strijdster. Foutje, oeps...

Mijn docent kon dat trouwens niet waarderen. Al helemaal niet omdat ik me tijdens SO's ook al misdroeg. Ik had namelijk al vroeg in het schooljaar ontdekt dat als je LatijnS bovenaan je blaadje schreef, en verzuimde puntjes op alle i's van de SO te zetten, hij eerst rood aanliep en vervolgens op elke i een puntje ging zetten. Haha.Soms kan ik niet geloven dat ik nu zelf docent ben :).

De tweede poging heeft onlangs op StripSter gestaan. Die tekeningen maakte ik op de Academie, de kleur voegde ik afgelopen maanden toe. Inmiddels ben ik toe aan poging 3. Deze keer onder het mom van 'hoe leer ik mezelf digitaal inkten'.


Ik heb er echt lol in, maar eerlijk gezegd, ik vind het wel moeilijk. Als iemand tips voor me heeft!? Ik ben niet ontevreden over het resultaat op scherm, maar ik denk dat een geprinte versie minder fraai is. Alles lijkt zo log en er zijn van die oncontroleerbare haaltjes aan het eind van een strook. Toch, het gaat lekker snel! Ik sluit me aan bij 'less is more' :). Deze duistere sfeer past beter bij het verhaal.

Ik vraag me trouwens af in hoeverre het sfeerverschil te maken heeft met dat ik tijdens het maken van deze versie naar Rammstein luister en op de Middelbare school naar mierzoete lovesongs. Muziek is iets bijzonders, al was het alleen maar dat het de enige abstracte kunstvorm is die iedereen lijkt te begrijpen.

Dit terzijde, ik hoop met een paar weken klaar te zijn. Komende donderdag meer!

Grtz!


 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
13 januari 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=13&titel=blog MaCo: De Walkure