zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 Nieuwe dinges ...

6 mei 2011


Komende weken zal er in deze blog weinig tekst staan. Geen inside-out's, geen quasi diepzinnig geneuzel, opwinding over maatschappelijke (wan)toestanden, egotripperij en zelfverheerlijking, dat laat ik wel aan de andere bloggers over (vet knipoogje naar de overige bloggers). Het toevoegen van een lap tekst kost je zo een uur (denk/schrijf)tijd, en als die tijd kostbaar en schaars is, dan moet daar dus op bezuinigd worden. De enige tijd die ik momenteel kan/wil vrijmaken is voor het uploaden van wat work-in-progress materiaal, met een kleine toelichting, dat wel.., losse schetsen/'dingetjes', half uitgewerkte meesterwerkjes-in-spé (vette knipoog naar iedereen)....
Pionnetjes voor een bordspel design. Beetje 2d-goes-3d-achtig, dat had ik in m'n hoofd als stijltje.
Een heel leuk nieuw klusje, Crazy cars, voor een stickerfabrikant. 20 Knotsgekke doldwaze voertuigjes, met geinige manga-achtige kiddo's aan het stuur. Tijdens mijn zoektocht naar manga-inspiratie kom ik in de wereld van manga terecht en kijk m'n ogen uit. Kan me voorstellen dat je daar als jochie of meis helemaal mee wegloopt, coool!
De duivelinnen pin-ups zijn in de uitwerkingsfase. Wil het weer veeeeels te mooi maken allemaal. De dames krijgen overigens gewoon mooi zwart haar, dit blauw is even voor het gemak erin gezet zodat ik goed de lagen uit elkaar kan houden.
Op een dag rolde er een verzoekje in m'n mailbox binnen, en trad ik in de wereld van commissions. Voor tekenaars een leuke schnabbel, en je maakt er iemand heel blij mee. De jongeman die mij de commissie gaf, wilde graag 1 van zijn favoriete Marvel personages, Jocasta, afgebeeld zien in een beminnelijke 'menage a trois' met 2 vervaarlijk uitziende baardapen. Wie ben ik om dat te weigeren... (detail van de tekening, de onderkant blijft een exclusiefje voor de klant!)
Spontaan ideetje, geïnspireerd geraakt op de Antwerp Convention sci-fi beurs afgelopen weekend. Een Freddy Krueger pinup, Freda Krueger wordt dat dan... even villein en bloeddorstig als Fred, alleen dan wat aantrekkelijker voor het oog ;-)
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2011
Gerben / StripSter
6 mei 2011

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=126&titel=blog Gerben: Nieuwe dinges ...