zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 The Art of BBW ...

22 april 2011


BBW..? Een vaag pseudoniem voor een 1 of andere pretentieuze striptekenaar? Een obscuur stukje cinematografie wat nog moet uitkomen? Nee, lieve StripSterren, niets van dit alles.. BBW staat gewoon voor Big Beautiful Women, ofwel vrouwen met een onsje meer..
BBW dames zie je niet vaak in de media verschijnen, meestal als karikatuur, of als gezellige sidekick in 1 of andere serie of film. In de (mode)bladen kom je ze al helemaal niet tegen. Er is echter een gigantisch leger liefhebbers voor deze dames, en omdat die in de normale media niet aan hun trekken komen zoeken ze hun heil op internet. Tijdens mijn zoektocht naar goed bruikbaar referentiemateriaal kwam ik honderden site tegen die het BBW-model verheerlijken en verafgoden. Duizenden sites met beeldmateriaal, filmpjes, verhalen etc zijn er te vinden, en al evenzoveel galleries met fotomateriaal. Van girl-next-door foto's tot hardcore spul, anything goes..
Voor de StripSterlezer die wel eens hééél toevalig per ongeluk, met een geheel uit zichzelf afgezakte pantalon, 'bepaalde' websites tegen het lijf loopt, zal de naam 'scoreland' wellicht de rood aangelopen oren flink doen wapperen. Scoreland (site van The Score Group, multinational die ook allerlei magazines uitgeeft) is een schatkist aan materiaal voor de BBW liefhebber. Neem tijdens een dull moment maar eens een kijkje, mocht het thema van deze blog je aanspreken ;-)
Nu houd ik zelf ook wel van mooie voluptueuze dames die lekker goed in het vel zitten, een echte liefhebber van BBW kan ik mezelf niet noemen, daar mis ik toch echt de fetisj voor. Voor mij als pinup tekenaar daarentegen bieden de dames wel weer veel mogelijkheden. De vrouwen zijn rond en geplooid, en heerlijk om op het (digitale) papier te zetten. Ik loop al meer dan een jaar rond met het plan om een grote serie van deze dames te pinuppen, maar blijf maar steken in de schetsfases. (de schoorsteen moet roken, en aan pinup art kun je geen drol verdienen, althans wel op termijn, maar tijdens het maken niet..)
Hier zie je een aantal schetsen, BBW-work-in-progress.....
Hoe denigrerend er soms in de 'gewone mainstream' media over stevige dames gedacht wordt bewezen de juryleden Gordon en producer Erik van T. tijdens de laatste liveshow van X-factor, door na het zien van een performance van een flink in het vlees zittende flamingodanseres (overigens totaal verkeerd gecast voor deze show) deze na afloop van het optreden flink uit te lachen en publiekelijk belachelijk te maken.. Van Tijn, ooit in een ver verleden succesvol als platenman kreeg een lachkick, en de blonde relnicht voegde er nog even aan toe "Laten we er maar gewoon vanuit dat ze geen corrigerende slip bij zich had. moewaahahaha!" Helaas had de flamingodanseres het podium al verlaten toen G en E losgingen, maar wat had ik genoten als ze haar pumphak eens flink in de gebruinde harses van valse vlecht Gordon had gepland..
Binnen de wereld van pinup art bestaat er nog steeds een grote voorkeur voor het afbeelden van mooie dames die precies passen in het vrouwelijke schoonheidsideaal, dus slank lichaam, lang, mooie borsten (groot, niet té groot) prachtig lang golvend haar en een leuk koppie. Er is echter 1 artist die daar volkomen sch**t aan heeft, en zich volledig gespecialiseerd heeft in het portretteren van voloptueuze BBW dames. Hij werkt volgens mij voornamelijk als commissie-artist, dus hij maakt een portret in opdracht van een client, met haar specifieke wensen erin verwerkt. Ik heb grote bewondering voor deze tekenaar, omdat hij echt in staat is de dames op een mooie, eerlijke maar ook damn sexy wijze neer te zetten, in een vaak prachtig geïllustreerde achtergrond. Naast het tekenen van vrouwen kan hij ook met elke achtergrond uit de voeten, van romantisch ingerichte slaapkamers tot woeste landschappen. Meer werk van deze pinup dude is te vinden op z'n website toilgirls.com.
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2011
Gerben / StripSter
22 april 2011

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=112&titel=blog Gerben: The Art of BBW ...