zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Oude kindertekeningen :P

10 april 2011


Soms kom je opeens helemaal achterin je boekenkast verborgen tussen stoffige oude boeken een felgekleurde map tegen...
helemaal onder de stof...
En dan... als je er uit nieuwsgierigheid even in kijkt... zie je alle tekeningen die je gemaakt had toen je 9 jaar oud was.
Dol op verhaaltjes maken
Toen ik klein was, was ik al helemaal verzot op verhaaltjes maken. Meestal waren het dezelfde figuurtjes. Zoals krulpoesje (niet doordenken:P), vierkanthondje en driehoekvogeltje. Mijn zusje was dol op katten, mijn broertje op hondjes, en ik (als derde keus) was dol op vogeltjes.
Totdat we een puppie kregen...
(onze superlieve Flip, waarvan ik later ook een strip had gemaakt: "De Strip van Flip")
... toen waren we allemaal verzot op honden.
Meestal maakte ik die verhaaltjes voor mijn broertje en zusje.

Boekje in de la
In een andere verborgen la, die natuurlijk helemaal stampvol met troep lag, vond ik een boekje ter groote van een A6'je (zie de voorkant ervan hiernaast :). Het ging over krulpoesje (de roze) en haar gezinnetje. En ze hadden natuurlijk allemaal krul-pootjes en krul-staartjes :)
Stiftendoos
Toen ik klein was had ik een grote lange stiftendoos, nou ja doos? het was meer een plastic omhulsel. En daarin zaten 50 mooie stiften naast elkaar, mijn schatjes :). Het waren mijn liefelingsstiften. De droom van elk kind.
Maar helaas waren er andere kindjes die mijn mooie stiften allemaal door elkaar op de grond gooiden! Ik was kwaad! Maar ik kende mijn baby'tjes zo goed dat ik ze alle 50 precies weer op de goede plaats kon terugleggen! Dat vind ik best wel knap van mezelf, als 8-jarige! haha
Familie van de krulkatjes
Krulpoesje had natuurlijk veel familieleden. Voor alle kleuren in mijn stiftendoos had ik een katje getekend, dus ongeveer 50 verschillende katjes, waaronder slechte en lieve katjes.
Kleine perfectionist
Toen ik dus door die dikke map bladerde, viel het mij op dat ik altijd precies tussen de lijntjes kleurde. Ik schoot (bijna) nergens uit. Kijk maar naar deze boomkatjes hieronder. (niet té kritisch beoordelen :P)
Ook viel het me op dat ik sommige tekeningen (zoals hieronder) wel een keer of tien keer gemaakt heb! Ik maakte heel vaak dezelfde tekeningen, maar dan nét iets anders. Ook de strip hierboven heb ik ongeveer 3x gemaakt.

Zelfs toen ik nog een klein peutertje was, was ik al bezig met stripjes en verhaaltjes! Mijn eerste stapjes als kleine striptekenaar XD
xxx
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
10 april 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=100&titel=blog Femke: Oude kindertekeningen :P