--> index De Stripper  --> vorig nummer  --> volgend nummer  --> info De Stripper

Stripper 64 Stripper 64
cover: Aad Wagner

lente 2004

Uitgever: Vereniging De Stripper

Achter de schermen: Corduroy
En profil: Robby
gestript


inhoud Stripper 64

Auteur

Titel

Pag.

Bah cartoons 19
Jonathan Donker cartoons 11
Joost Eijkholt cartoons 22
André Gerrits Jana: Het gipsbeen 4-8
Patrick Heymans Het slotakkoord 14-18
Thijs Jansen Egbert 2
Ronald Moonen De familie Huts 12
Sander Jan Oenema cartoon 19
Henk Roede De kleine crimineel: De knettergek 23-32
Frank Smit Koetje Boe 36
Maikel Verkoelen Blinde Bob 9
Eline Vulsma Kantoortuin Amsterdam 13
Aad Wagner cover 1
Sammie 3


Kaarsje

Mocht het u als lieve naïeve lezer volkomen ontgaan zijn; na 10 jaar is het eind van de Stripper in zicht. Stripbladen worden over het algemeen al niet zo heel oud, dat is de natuur nu eenmaal, hoe wreed het ook mag lijken. Na een lange reis wordt de rood­oranje gekleurde horizon der einde langzaam maar zeker zichtbaar.
Teleurstellend en enigszins triest was het tegenvallende aantal inzendingen voor dit één-na-laatste exemplaar. Ondanks alle belangstelling van verschillende media en sympathie op menig stripforum konden we dit nummer nog maar nét met een acceptabel aantal pagina's vullen, met behulp van een paar extra pagina's vullende mini special.
Het lijkt er toch van te komen dat de Stripper zal doven als een kaars i.p.v. met de 'big bang' waar we heimelijk op hoopten. Maar een gedoofde kaars heeft ooit voor blijdschap gezorgd toen het nog volop brandde en die gedachte zullen we dan ook blijven koesteren.
Echter, voordat het vlammetje overgaat in een dunne rooksliert en de Stripper van haar welverdiende rust gaat genieten, zal ze nog met veel liefde twee nummers lang het werk van enkele enthousiaste amateur-tekenaars presenteren.


© Stripper (2004)
Henk Schouten / StripSter
01-05-2004