--> index De Stripper  --> inhouds-opgave

Stripper 52mei 2001Bubbels - Marq van Broekhoven

 Bubbels - Marq van Broekhoven De Incognito-reeks begint aardig voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse stripwereld. Niet zo gek natuurlijk, want Robin Schouten legde de basis jaren geleden al met het gelijknamige tijdschrift. Nu verscheen in deze reeks een verhaal van Anton Damen, getekend door Marq van Broekhoven: Bubbels.
Marq tekende dit lugubere verhaal in een stijl die we eerder zagen in de illustratie voor de Stripper verjaardagskalender en in de Juttemis-uitgave 'Frankies Halloween' en 'Opening'. Te zien en te lezen is hoe een compleet gestoorde non haar devotie aan de Heer op moordlustige wijze botviert. Zeker niet voor tere zieltjes dus!
In de Incognito-reeks kunnen we binnenkort delen verwachten van o.a. Marcel de Jong en wederom Erik Wielaert. Van Marq van Broekhoven wordt door uitgeverij Silvester ook het nodige op de markt gebracht. Naast de bekende Peer de Plintkabouter uitgaven is Silvester ook bezig om 'Marq denkt' en 'Droomman' uit te geven. En tot onze grote verbazing kun je Van Broekhoven ook op internet vinden: communities.msn.nl/jutmis. Dus gaat allen kijken naar het werk van de man die zelden slaapt

RD


© Stripper (2001)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2001