--> index De Stripper  --> vorig nummer  --> volgend nummer  --> info De Stripper

De Stripper 30 Stripper 30
cover: Rob Derks
 loep 30: weegschaal

september-oktober 1997

Uitgever: De Stripper

Stripdagen Breda 1997
how to make a stempeltje
de favoriete d(r)eun van... André Massee
Studio BOB 7
Fotostrip
gestript


inhoud Stripper 30

Auteur

Titel

Pag.

René Briedé Ber & Bar 8
Rob Derks cover 1
Niet met strijkers gooien! 3
Reinder Dijkhuis Tips voor luie varkens: Personage-ontwerp (2) 7
Sven van der Hart Fotostrip 20
Maaike Hartjes Strippers! 2
Judy Koot Mijn tweelingziel 9
Terence Koot Zusje 16
René Leisink Raoul - 3 4-5
Raymond Lemstra
Gerben Valkema
Strips te koop! 2
Steven van Lijnden Igor de Bozo 17
André Massee De favoriete d(r)eun van... 15
Stefan Rieken Nou, nou, poe, poe!! 13
Roy Spraakman Tekstverwerken 16
Danny Steggerda Onweer - 2 10-11
Heerko Tieleman Milieubewust 12
Michiel van de Vijver Een eigen boekie 14


Strippers!

Na de stroomstoring in midden-Nederland wisten ze het: geen stroom = geen computer = geen arbeidsmogelijkheden. Op de redactie van de Stripper hadden we geen last van die storing. De computer was toch al kapot. Je bent dan machteloos, want alles waaraan je werkte zit onbereikbaar in de kast van het apparaat. Geen mens kan erbij. Zo ook de redactie zelf niet. Geen kans om correspondentie te bedrijven, scenariootjes te typen en dus ook geen kans om onder anderen dit voorwoord te schrijven, laat staan een hele Stripper! Maar eindelijk, na een paar maanden zonder, is er dan eindelijk een goed adresje gevonden die een prima tweedehandsje kon leveren. Fokker is niet voor niets failliet gegaan, want nu staat er zo'n voortijdig afgeschreven Macintosh op de Stripper-redactie te ronken en te pronken. Halleluja! Aan de slag, nu kan er weer gewerkt worden!
 Maaike 1 Dat viel dus reuze tegen, want je komt nieuwe programma's op het apparaat tegen, speelt er wat mee, computer loopt vast, je moet toch weer terug naar je verkoper voor kleine dingetjes en nog meer van dat soort ongein. Het is gewoon niet mogelijk om op een nieuwe computer zakelijk aan de slag te gaan en je niet te laten afleiden door al die veelzijdige mogelijkheden die een 'Mac' heeft. Maar zoals je nu kunt zien is die nieuwe Stripper dan toch maar weer in je handen beland. Weer vol met de meest prachtige stripjes die jullie toch maar weer op jullie eenzame zolderkamertje of kille kelder hebben geproduceerd en daar speelt de computer gelukkig geen rol van betekenis in! Waar datzelfde apparaat weer wel functioneel is, is bij het verzamelen van de vele reacties die jullie ons inzenden en dit door de redactiemens om te zetten tot 'Gestript', de rubriek waar de tekenaars/lezers hun mening over de strips van hun lotgenoten geven.
Ook voor de volgende nummers zien we natuurlijk weer graag jouw strips en meningen tegemoet. Bijvoorbeeld al op de Stripdagen in Breda, 11 en 12 oktober a.s. Over dit festijn lees je overigens meer elders in dit blad. Je vindt het wel, volg gewoon al die goeie strips.

* de Redactie


© de Stripper (1997)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000