--> index De Stripper  --> vorig nummer  --> volgend nummer  --> info De Stripper

De Stripper 25 Stripper 25
cover:
 loep 25 : nummering Bommel-plaatje

september-oktober 1996

Uitgever: De Stripper

de Stripdagen
onbekende technieken
winnaar Bommel-special
Stripper-successen
gestript


inhoud Stripper 25

Auteur

Titel

Pag.

Rob Derks Heer Bommel & Tom Pouce: Het groote greheim 4-5
Reinder Dijkhuis Tom Poes en de Stadfratsers 3
Tips voor luie varkens: Perspectief en hoe het te vermijden 14
Kees Gajentaan De duivel 17
Jasper Haenen Eruption: TV nachtmerries 2 13
Sven van der Hart Tom Pouce 12
Fotostrip 20
Maaike Hartjes Strippers! 2
Mark Hendriks Tomoyo en Tom Poes 12
Steven van Lijnden Igor de Bozo 7
Roy Spraakman Op bezoek bij heer Bommel 10-11
Sven Timmerman Tom Poes: De kater van heer Ollie 8-9
Wouter Tulp Geld speelt voor mij geen rol 7
Michiel van de Vijver Als u begrijpt wat ik bedoel 3
Studeren in Edingburgh 15
Albert Voorhorst Jr. Heer Ollie B. 2
Miga van der Werf Met klasse schreden 16
- cover 1


Strippers!

De rij viel wel mee. Nummer 978. Met twee lokettisten moet je toch wel snel aan de beurt zijn. Maar mijn nummer 983 is uiteindelijk toch goed voor zo'n twintig minuten wachten. Onder meer doordat een van de postkantoor-medewerkers het complete bank/girosysteem aan een onbegrijpend burger aan het uitleggen is en de andere een klant heeft die in de categorie 'Senioren' valt en de betaling van zijn postzegels maar niet door de PIN-automaat aan de balie krijgt.
Maar die postzegels, daar gaat het om. Die moet en zal ik ook hebben. In een oplage van 2 miljoen zullen ze heus niet zo snel uitverkocht zijn, maar je weet nooit. Als ik om me heen kijk en ik veel seniore mannen zie, weet ik wel waar die voor komen. En indien iedereen er net als ik 150 nodig heeft gaat het natuurlijk wel heel hard.
 Maaike 2 Nummer 980. O nee! Er komt een derde lokettist bij. Zou je zeggen: "goeie zaak", maar dat is die vent die elke keer moeilijk doet. Toen de Vermeer-zegels uitkwamen wilde hij me er ook al niet zoveel verkopen. Rare man. Nou ja, hoe groot is de kans dat ik hem tref? En op drie, 33,3 procent... Maar ik tref hem elke keer, dus zal het vandaag ook wel zo zijn.
981. Is die vrouw nog steeds uitleg aan het krijgen? Ah, ze is klaar! Het wordt nu steeds drukker in het postkantoor.
Nummer 982. Hierna ben ik aan de beurt. De twee buitenste balies komen vrij, maar ze drukken het volgende nummer nog niet in. Ook die vervelende vent is vrij. Kom op, juffrouw van balie 1, drukken! Maar hij is haar voor.
Nummer 983! Stik. "Eh... mag ik n mapje Bommel-zegels", mompel ik. "Zijn die nieuwe Bommel-zegels al uit?", vraagt de man zijn collega's op luide toon. Alsof je om condooms vraagt, zo voel ik me. Na een bevestigend antwoord opent hij een laatje en haalt daar een plastic mapje uit met een velletje van de twee begeerde zegels. "En hondervijftig zegelvelletjes...", voeg ik er snel aan toe. "We hebben namelijk een Stripblad en het leek me wel een leuk idee om...", excuseer ik me. "Ik wil helemaal niet weten waarvoor u ze wil gebruiken", zegt hij op weer zo'n arrogante manier dat ik er helemaal nerveus van word.
 Maaike 1 Maar eindelijk heb ik ze dan! De 150 Olivier B. Bommel-zegels. Het was de teistering van dit postkantoor waard. En het schonk inspiratie! Niet alleen de zegels als extra voor de postabonnees van de Stripper en dit voorwoord, maar een hele Bommel-special moest eromheen komen. En dat is sneller besloten dan dat je postzegels koopt... maar wel aangenamer!

* de Redaktie


© de Stripper (1996)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000