--> index De Stripper  --> inhouds-opgave

De Stripper 19



juli 1995



Zware Ellende

Ben in Taptoe
Na zijn terugkeer bij de Zwarte Handel, pakte Ben Westervoorde ook weer zijn baantje als assistent van Hanco Kolk op. Nu had Hanco net wat scenario's voor een nieuwe stripserie geschreven, en die de Taptoe aangeboden. Het jeugdblad was geÔnteresseerd.... alleen.... Mr. Kolk had het zelf veel te druk met al zijn andere stripwerk, en besloot daarom de strip niet zelf te tekenen. Piekerend over een goede vervanger, viel zijn oog op zijn slaafje Ben, die aan zijn voeten de gemorste inkt van de vloer zat te deppen met wattenstaafjes, en de keus was snel gemaakt. Ben tekent nu braafjes op Hanco's scenario 24 afleveringen (2 pagina's per strip) van 'De Muziekbuurters' (de titel komt uit de ideeŽnmap van Taptoe...), over een groepje kinderen in een nieuwbouwwijk. Rond augustus verschijnt de eerste aflevering, en voor Taptoe # 4 mag Ben zelfs de cover tekenen! FORTUNE & FAME, HERE WE COME! (ughe ughe)

Expo expo
De Zwarte Handel expositie (zie vorige Zware Ellende) is allang afgelopen, maar het werk van onze (en andere) tekenaars kan je nog steeds bewonderen op twee andere striptentoonstellingen. Daar heb je nou vakantie voor!
INCOGNITO
Ben je toevallig in Tilburg, ga dan meteen even langs de bibliotheek voor de expositie van stripblad Incognito. Hier vind je het originele werk van een tiental Incognito tekenaars (waaronder Floris Oudshoorn en Ben Westervoorde). In de vitrines liggen o.a. schetsen opgeborgen en de cover (in kleur) van de allernieuwste (nog te verschijnen) Incognito!
Incognito-Stripexpositie 5 juli t/m 30 augustus, Centrale bibliotheek, Koningsplein 10, Tilburg.
ZONE 5300
Zone 5300 is het 'nieuwe' groots opgezette strip-en-cult-blad (haal meteen een exemplaar bij de Bruna of AKO), en vormt op dit moment een van de belangrijkste publicatie-mogelijkheden voor jonge striptekenaars. In samenwerking met het jubilerende Stripdocumentatiecentrum te Rotterdam, verzorgt het blad nu een speciale tentoonstelling vol Zone 5300-curiosa. Deze expositie omvat meer dan alleen ingelijste originelen. Zo kan je kijken naar het, speciaal voor de tentoonstelling gemaakte, humoristische filmpje 'The making of Zone 5300', waarop te zien is hoe het er in de Zone 5300-fabriek maandelijks aan toe gaat (zeeeeeer realistisch...)! Ook Maaike Hartjes, Koen Hottentot en Floris Oudshoorn spelen er trouwens een (hoofd)rol in. Verder zijn er alternatieve Zone-covers te bewonderen, en origineel tekenwerk van o.a. Luuk Bode (heel groot), jeugdwerk van Berend Vonk, kleipoppetjes van Marcel Ruyters, omkeer-tekeningen van Floris Oudshoorn, het weggetypexte plaatje van Peter de Wit etcetera etcetera. En warempel, ook onze eigen Zwarte Handel studio staat er, maar dan in Maaike's Dagboekje-stijl, en 3-dimensionaal! Kan je eindelijk eens zien hoe Maaike er van achteren uitziet.
'The making of Zone 5300". 8 juli t/m 23 september, Stripdocumentatiecentrum (2e verdieping), Gemeentebibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, Rotterdam. (inl.: 010-2816215)

KOEN STAAT EINDELIJK IN ZONE 300 (#10) -STOP- ROY STAAT IN INCOGNITO (#7) -STOP- MAAIKE STOPT -STOP- MET KUNSTACADEMIE -STOP- BEN FIGUREERT IN STRIP VAN ALOYS OOSTERWIJK (COR MORELLI) ALS GOD -STOP- (VERSCHIJNT ROND SEPTEMBER IN SJOSJI) -STOP- FLORIS MAAKT MUURSCHILDERING IN ZIEKENHUIS -STOP- KEES NOG STEEDS AAN HET AFSTUDEREN -STOP- PETER MAG BLIJVEN TEKENEN VOOR UTRECHTS UNIV.BLAD -STOP- MAIKEL OP VAKANTIE -STOP-STOP-STOP-STOP-STOP!!!


© de Stripper (1998)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000