--> index De Stripper  --> vorig nummer  --> volgend nummer  --> info De Stripper

De Stripper 19 Stripper 19
cover: John Welten
 loep 19 : sleutel

juli-augustus 1995

Uitgever: De Stripper

materiaalgebruik 1
Zware Ellende
gestript


inhoud Stripper 19

Auteur

Titel

Pag.

Roberto Bogers Vogelpoep 17
Marijn van den Boom Wat vind jij leuker? 11
Ronald Faber F.C. Paniek 14
Jasper Haenen Eruption - 2 12-13
Sven van der Hart Zoek de verschillen 7
Vakantie 20
Sven van der Hart
Giovanni de Reus
Rob Derks
Anti-Spekkie Big aktie 3
Maaike Hartjes Strippers! 2
Alethea Kraster Een echte balpenharakirivis 17
Raymond Lemstra Maestro... muziek! 2
Wij striptekenaars krijgen veel te weinig erkenning 11
Steven van Lijnden Igor de Bozo 6
Giovanni de Reus Scummy 18
Barbara Stok Een korte samenvatting van mijn leven 15
Sven Timmerman Dick Anaal 11
Albert Voorhorst Jr. Simon Knalgas: Voor Uthymya Solo & Paradox - 3 4-5
John Welten cover 1
Miga van der Werf Met klasse schreden 10
Studio De Zwarte Handel Zware Ellende 16


Strippers!

Wimbledon, Tour de France, de tijd van het aktief bezig zijn is begonnen. Weg met die suffe studieboeken of de dagelijkse werkbeslommeringen de deur uit, want het is vakantie! Eindelijk eens wat meer tijd om de produktie te verhogen of die leuke grap die al zo lang ligt eens uit te werken.
 Maaike 1 Dat velen onder jullie niet wachten met tekenen tot de vakantie, maar bij elk vrij uurtje eerder met potlood en papier in de aanslag zitten dan achter de buis, is weer te zien aan deze Stripper. Het is elke keer weer een verrassing welke nieuwe strips er nu weer in staan. De harde kern van de Stripper is voor dit nummer in en aan de slag gegaan met Spekkie Big, de discutabele strip uit het dure Sjors en Sjimmie Stripblad. Volgens ingewijden is de tekenaar van Spekkie Big een hele aardige en leuke jongen, maar deze volgens ons vrijwel humorloze strip begint zomaar ergens te brallen en houdt plots op omdat hij toevallig bij het laatste plaatje is aangekomen. Om zich eens goed af te reageren zijn Sven, Gio en Rob aan de slag gegaan om op hun eigen wijze hun verontwaarding uit te spreken over de keuze voor het varken in het toonaangevende stripblad.
Verder in dit blad nog de beloofde informatieve pagina's over materiaal dat je kunt gebruiken bij het maken van strips. Dus mocht je nog geen ideale pen(seel) hebben gevonden of weet je nog steeds niet wat nou goed papier is, dan kun je hier misschien je voordeel mee doen.
Affijn, zoals gewend dus weer een Stripper op tijd in de bus en iedereen weer tevreden. Jij kunt gerust op vakantie. De Stripper kan gerust op vakantie. Ver, ver weg! Hoewel vakantie een groot woord is, want dit jaar gaat deze Stripper op tournee door Scandinavie. Denemaken, Zweden, Noorwegen en Finland zullen geconfronteerd worden met de levendige Nederlandse stripcultuur. Is er striptekentalent te ontdekken in Jyvaskyla of in Arhus? Zouden ze zowiezo ook strips verkopen bij de Lappen? Genoeg om nieuwsgierig naar te zijn en natuurlijk zullen we niet verzuimen jullie verslag te doen van deze ronde.

* de redaktie


© de Stripper (1998)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000