--> index De Stripper  --> vorig nummer  --> volgend nummer  --> info De Stripper

De Stripper 17 Stripper 17
cover: Ronald Faber
 loep 17 : postzegel

maart-april 1995

Uitgever: De Stripper

Stripper-successen
Simon Knalgas
Groninger Stripmuseum
Zware Ellende
gestript
Het Stripschap
Stripper-tentoonstelling


inhoud Stripper 17

Auteur

Titel

Pag.

Aap1 Het was een mooie zonnige ochtend in juni 18
Roberto Bogers De centaur 6
Marijn van den Boom Ergens in Limburg 10
Erik Borst
Sanne Wijbenga
Wildstyle 3-5
Ronald Faber cover 1
F.C. Paniek 15
Jasper Haenen Gueva: Het Amazone offensief - 9 (slot) 12-13
Sven van der Hart De foto excursie 20
Maaike Hartjes Strippers! 2
Steven van Lijnden Igor de Bozo 14
Justin Norman Cake 6
Gerard de Pagter Koos Kleurdoos 17
Giovanni de Reus Scummy 2
Roy Spraakman Half mens half paard 7
Sven Timmerman Dick Anaal 11
Albert Voorhorst Jr. Simon Knalgas: Voor Uthymya Solo & Paradox - 1 7-9
Studio De Zwarte Handel Zware ellende 16


Strippers!

Zeer gewaardeerde lezers van de Stripper,
Het is al eens vaker gezegd, maar strip en film liggen eigenlijk erg dicht bij elkaar: regisseur, akteur, cameraman/vrouw, wat ben je nou nog niet?
Tot voor kort was het nog een onbekend fenomeen, maar daar brengt Albert Voorhorst (je weet wel: Junior) verandering in: stripmuziek. Bij zijn nieuw kort vervolgverhaal van 'Simon Knalgas' heeft hij een eigen soundtrack gecomponeerd. We hadden de eer en het voorrecht een drietal tracks te mogen beluisteren, behorende bij deze strip. Eerlijk, mijn beste Strippers, wij zijn zeer verrast door deze synthesizervirtuoos. De op professionele wijze neergezette nummers klinken lekker in het gehoor en geven onmiskenbaar het geluid van een sfeervolle film. Zo gaat de strip nog meer voor je leven. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat wij deze opnamen onze lezers niet willen onthouden. Lees voor meer info de introduktie van 'Simon Knalgas: Voor Uthymya Solo & Paradox'.
 Maaike 1 In deze Stripper weer veel verschillende artiesten. Onder hen begroeten we veel nieuwe leden en tekenaars: hallo nieuwe leden en tekenaars. Jonge mensen waar je tot nu toe waarschijnlijk nog nooit van gehoord had, en misschien hoor je er ook nooit meer wat van, maar die vandaag wel even hun naam toevoegen aan die indrukwekkende lijst van makers van de Stripper. Wie weet zien we hen later terug in bladen waarbij de oplage van de Stripper maar een zuchtje is. Bladen met een oplage waarvan je zegt: sodeju, dat is me een orkaan! Maar... dan is die ene Stripper waarin deze tekenaar gedebuteerd heeft de pot met goud onderaan de regenboog, die na de orkaan verschijnt. Hoewel je daarvoor natuurlijk niet lid bent van de Stripper.
De oplettende lezer heeft het al gezien: de Stripper is verhuisd! Nu Groningen de centrumfunktie van de stripwereld van Arnhem gaat overnemen, met stripfestijnen maar bovenal het Nederlands Stripmuseum, is de Stripper natuurlijk bij de eersten die zich vestigen in deze metropool. Zo wordt de stripscene van wel heel dichtbij gevolgd en kunnen we onze lezers op hoogte houden van de belangrijkste ontwikkelingen. Meer over het Stripmuseum kun je verderop lezen.
Welnu, edele lezers, het doet ons steeds deugd om jullie enthousiaste reakties te lezen. Wees echter niet teleurgesteld als je er deze keer niet in staat. Stuur weer nieuw werk op en laat zien wat je kan. Voor een nieuw 'oordeel' staan je mede-Strippers klaar, maar ondertussen kan ook jij laten horen wat jij van het werk van je collega's denkt. Maar we zullen niet meer woorden vuil maken aan dit blad. We ontmoeten elkaar vast wel weer in nummer 18.

* de Redaktie


© de Stripper (1995)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000