--> index De Stripper  --> inhouds-opgave

De Stripper 16januari 1995Zware Ellende

Door: Stripstudio De Zwarte Handel,
met deze keer: Maaike Hartjes, Floris Oudshoorn, Roy Spraakman, Peter Koch, Koen Hottentot en Kees Gajentaan.

Fax
Geen geldprijzen vielen de ZH tekenaars te beurt, dus werden er maar wat spaarvarkentjes kapot geslagen en zodoende verscheen er eindelijk een superdeluxe fonkelende FAX op de studio! Alle snufjes die je maar kan bedenken zaten erop en het kostte ons een week om exact te begrijpen hoe alles werkte. En daarna werd er gefaxt: elke ons bekende striptekenaar/studio ontving een exclusieve ZH-fax. Helaas namen maar weinigen de tijd om een faxje terug te schrijven (de Kolk / De Wit / Oosterwijk studio faxte ons zelfs onze eigen ZH fax terug!). Gelukkig faxte de Stripper, ook net in het bezit van zo'n fonkelend apparaat gekomen, ons wel wat terug... Binnen een week was dit uitgegroeid tot een correspondentie waar je normaal per post minstens een half jaar over zou doen. Volgens onze laatste berichten zijn Stripper-redakteur Sven en ZH-directeur Maaike inmiddels met derde graads faxeritus verschijnselen in het afkickcentrum opgenomen...

Ben is begin december aan de rand van een Zuid-Afrikaans zwembad gaan zitten en pas eind maart verwachten we hem (verbrand) weer terug. Intussen kwamen Peter Koch en Koen Hottentot de studio binnen wandelen om ons team te versterken. Peter (16-1-1961) maakte van zijn hobby (filosofie) zijn studie en van het tekenen zijn beroep. Strips en illustraties voor o.a. studentenblad SUM ('Bob Beukenoot') en het Utrechts Universiteits Blad. En... warempel, hij kan er van leven! Dat lukt Koen (12-7-1968), pseudoniem Koho, helaas nog niet. Hij verdient zijn boterham met allerlei uitzendbaantjes, maar heeft wel al een album in eigen beheer uitgegeven (Necronomicon). Beiden stonden aan de wieg van, publiceerden in en werkten mee aan stripblad Incognito, maar zijn na 'interne meningsverschillen' eveneens gezamenlijk uit de redaktie gestapt. Koen probeert het nu bij (concurrent) Iris. Kortom: welkom bij de Zwarte Handel!
Roy is op de stripdagen in Breda alle aanwezige stripblad kraampjes één voor één afgelopen om zijn strips aan te bieden. En met succes, want inmiddels hebben Incognito en Impuls toegezegd binnenkort zijn werk te plaatsen! Maar waar zagen wij zijn werk het eerst: natuurlijk exclusief in de Stripper! Way to go, Roy!


© de Stripper (1994)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000