--> index De Stripper  --> vorig nummer  --> volgend nummer  --> info De Stripper

De Stripper 15 Stripper 15
cover: Albert Voorhorst Jr.
 loep 15 : thermometer

november-december 1994

Uitgever: De Stripper

Bronzen Adhemar Stichting
de Stripper in de Bieb
basiscursus strips letteren 1
de Stripper lichtend baken in Breda
Zware Ellende
gestript


inhoud Stripper 15

Auteur

Titel

Pag.

Aap1 De vertegenwoordiger 13
Rob Derks De strip die in Breda op zeer brute wijze geconfisceerd werd door ene Martin L. 17
Ronald Faber F.C. Paniek 20
Inge Geertsma Thor Larsson: Layla - 2 (slot) 3-5
Jasper Haenen Gueva: Het Amazone offensief - 7 6-7
Sven van der Hart Een doek van goud - 4 8
Maaike Hartjes Strippers! 2
Dennis Lejeune Kinderdromen - 1 10-12
Justin Norman Gert & Pa 13
Floris Oudshoorn illustratie 9
Giovanni de Reus illustratie 9
Scummy 18
Henk Stolker Dr. Daft 9
Albert Voorhorst Jr. cover 1
Me pa & ik 2
Studio De Zwarte Handel Zware ellende 16


Strippers !

Binnenkort, beste Strippers, zal het misschien zo ver zijn: na de comeback van Bruce Springsteen, Tina Turner en de rage rond de Jojo, zal er een ware Bert & Ernie koorts ontstaan, de Bert & Ernie Revival! Wie dit illustere duo al sinds zijn of haar jeugd volgt, weet dat ze onsterfelijk zijn. Maar als de puisten beginnen op te treden en de persoonlijke sexuele revolutie plaatsvindt, dan worden deze kindersterretjes naar een ver oord in het geheugen gezonden. Daarom is het misschien weer tijd om even te graven in de geschiedenis en bij te tanken met de toppers die het tweetal ondertussen samen met hun vriendjes hebben gemaakt. Want klassiekers als 'Ik verloor m'n koekie in de disco' van het Koekiemonster en 'Ik ben een kerstbal' van Bert & Ernie zijn toch onvergetelijke songs.
 Maaike 1 Inmiddels zijn er diverse tapes en ceedees verschenen van de hele Sesamstraat-clan, maar zeurt Bert en plaagt Ernie er vrolijk op los op enkele eigen opnamen. In een van hun eerste produkties 'Bert & Ernie vervelen zich nit' uit 1981 laten ze zich van hun beste kant zien. Dat deze uitermate geschikt is voor ouderen, bewijst de vermelding dat Dolby-B ruisonderdrukking ook op deze band ingeschakeld kan worden: deze is namelijk in het Engels geschreven. Je zult maar pas zes jaartjes zijn geworden en samen met je broertje van drie je mateloos ergeren aan die ruis. Wat te doen? Dan maar liever iets minder storends opzetten. Want al kun je dan geen Engels, de hifi-set bedienen is voor een kind van nu even gemakkelijk als de was doen. In een bestek van twee kanten (ze spreken op de tape nog over 'plaat') nemen Bert & Ernie, met gastoptredens van Grover (die met z'n Supergrover-cape aan de kerkspits is blijven hangen) en Kermit de Kikker, het complete alfabet met je door en is de levensles: 'Het hoeft niet altijd zuiver te zijn / Als je zingt voor de lol en de gein'. Natuurlijk ontbreekt het rubber eendje niet in het geheel en moedigt Ernie zoveel aan tot massaal kabaal maken door de beluisteraar, dat je ouders cq medebewoners net zo hard mee gaan stampen op je deur. Hoei!
Als de platenmaatschappij de megahit van Grover en het Koekiemonster 'Pluizig en Blauw' weer opnieuw zou uitbrengen, dan zal de revival van de kindersterretjes definitief plaatsvinden. Zorg dat je deze niet mist!

Strip ze!
* de redaktie.


© de Stripper (1994)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000