--> index Mudhoen  --> vorig nummer  --> volgende nummer

Mudhoen 5



 Mudhoen 5
cover:

februari 2002

Uitgever: Mudhoen

plagiaat-special


inhoud Mudhoen 5

Auteur

Titel

Pag.

Alex Dude's dagboekje 10
Mudfield 16
Leedvermaak 27
Dude (Storm) 39-43
De Troetelbaron 44
Jan Grouwstra Superman 13
Charles Guthrie Shawlie (Superhelden) 12-13
Womb Raider 46
Kerat F.C. Slopward 8-10
Ollie B. Buuk 18-23
Josť Pereira Lenard & Gilbert (Asterix & Obelix) 28-38
Rico Mudhoen 7
Dr. Leedvermaak (Sigmund) 14-15
Lucky Leedvermaak 25-26
Rico
Alex
Leed vs Vermaak (Spy vs Spy) 11
cartoons 27
Jan Vijver Indiaan Henk 24
- cover 5
Mudhoen zuipfestijn 17


Voorwoord

Jajajaja! Mudhoen 5 is een feit! De redactieleden zijn weer heel wat druppels zweet en ander vocht kwijtgeraakt om dit voor elkaar te krijgen, maar dat mag ook wel als je al 5 nummers lang het toonaangevende stripblad van Leeuwarden bent. Nummer 5 is echter wel een bijzonder nummer, andere bladen zouden zelfs spreken van een special.
Deze Mudhoen staat namelijk, naast de gebruikelijke onzin, bol van de plagiaat. Alle tekenaars hebben hun favoriete strips zo getekend dat het lijkt alsof ze het zelf verzonnen hebben. Maar, zo zeggen zij, dit is om even te laten zien dat Mudhoen wellicht een lifestyle magazine voor lapswansen is, maar dat de tekenaars werkelijk in elke stijl kunnen tekenen.
Wat de reden dan ook moge zijn, Mudhoen 5 is inderdaad een bijzonder nummer geworden. Zeker als je geen kritiek uit op de strips. Bovendien heeft al dit plagiaat als voordeel dat er nu ook langere verhalen in uw lijfblad staan en dat u de Mudhoen niet binnen 5 minuten uithebt. En wat is er beter dan uw kostbare tijd te verkwisten aan een vis.
'Aan alcohol', zult u nu wellicht denken. Ook in dat geval zal de Mudhoen u niet teleurstellen, want op vrijdag 8 februari presenteren wij het Mudhoen Zuipfestijn, waar u het hele alfabet aan drank achterover kan kachelen. Op deze avond wordt ook Mudhoen 5 gelanceerd, dus wellicht bereikt dit bericht u te laat, maar dat is dan rot voor u. Meer info vindt u elders in dit blad of op onze website.
Rest mij nog u veel leesplezier te gunnen of wat u ook maar met de Mudhoen wilt doen. Het volgende nummer kan even op zich laten wachten, wegens juridische perikelen of andere conflicten.

Kerat


© Mudhoen (2002)
Henk Schouten / StripSter
15-02-2002