--> index Iris  --> vorig nummer  --> volgend nummer

Iris 12 Iris 12
cover: Remco Polman

1995

Uitgever:

ingezonden brief

strips in space...


inhoud Iris 12

Auteur

Titel

Pag.

Maikel Gerritze Ding dong 18
Marcel Grotens
Mark Middelhuis
De wachten van Nakker - 1 19-22
Charles Guthrie De conventie 28-31
Maaike Hartjes Lyla: Mehril - 2 (slot) 4-6
Bob Leegstraten Iris 2
Peter Nuyten Arak: De maan voorbij - 3 13-15
Wilfred Ottenheijm Merrie en d'r ponny 3
Remco Polman cover 1
Remco Polman
Reinder Dijkhuis
De rovers van Clwyd-Rhan - 1 9-11
Mark Retera The Kettles - 1 25-27
Mark Schilders Mijn opa was mijn thuis - 2 16-17
Sylvain 32
Paul Stellingwerf Stellingwerf 7
- cartoons 3 + 23


Redaxioneel

Iris is een tweemandelijkse manier van leven.

En hoppa: het eerste dozijn is vol. En om dat te vieren heeft onze trouwe medewerker Remco Polman een extra zwart/witte voorplaat in elkaar gefabriekt. Niet omdat dat nou goedkoper zou zijn, maar dat vinden we gewoon mooi. Waarmee alle geruchten omtrent een monetaire malaise de kop in zijn gedrukt. Alle verwijzingen in die richting zullen door ons als laster van de hand worden gewezen. Onze advocaat weet daar trouwens wel raad mee. Uw dagen zijn geteld! Maar genoeg hierover.
Remco Polman start in dit nummer een straf verhaaltje over een woeste roversbende die de streken rondom Clwyd Rahn onveilig maakt, maar dan in de middeleeuwen. Het scenario is van niemand minder dan Reinder Dijkhuis, onze trouwe ex-recensent. Het verhaal is fictief en alle personages, gebeurtenissen en vreemde wendingen berusten op toeval. Of de opa van Mark Schilders thuis is was bij het ter schrijve gaan van dit redactioneel uiteraard volkomen onduidelijk. Wel heeft hij ons continu´teit weten te garanderen, waarvoor onze dank (haha! -red.). Nieuwe dingen van Charles Guthrie, Paul Stellingwerf en Marcel Grotens. Deze laatste was de eerste die enigszins wijs kon uit een scenario van Mark Middelhuis en mocht het dan ook meteen tekenen.
Verder: een bijdrage in de vorm van een bijlage van onze grachtengordel-correspondent 'Howlin' Frank Antonie (CD verschijnt binnenkort, zeggen ze). Bovendien vieren wij de terugkeer van Mark Retera, al is het dan met oud werk uit de tijd dat hij nog links activist was, waarvoor onze excuses. In deze Iris geen sex.

* red


© Iris (1995)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000