--> index Incognito  --> vorig nummer

Incognito 18 Incognito 18
cover: Willem

oktober 1999

Uitgever: Robin Schouten
Incognito World Productions

afscheid
alles op een rij


inhoud Incognito 18

Auteur

Titel

Pag.

Marq van Broekhoven Marq denkt 25
Marq denkt een misverstand op te moeten lossen 27
Marq van Broekhoven
Anton Damen
Fritz Pitz - 56 - 57 - 61 2 + 23
Lode Devroe Incognito 25
Valentina Tereshkova 34-37
Kim Duchateau
Het einde van het verborgen leven van onze godenzonen...
24
Madelfried 39
Chris Evenhuis Het lieve leven - 36 14
Jan Grouwstra Café Noir 13
Charles Guthrie Het lieve leven - 38 16
Afscheid van Incognito 24
Lon Hendriks Het lieve leven - 37 15
Mark Hendriks Afscheid van Incognito 24
Ichigo 28-31
Tomoyo (advertentie) 48
Michiel de Jong Afscheid van Incognito 25
Nix Kinky & Cosy 46
Floris Oudshoorn Meindert Mijndfuk 40-41
Jean-Marc van Tol Sprook! 3
Alex Turk Alex 38
Jorg de Vos De verboden tuinen 19-22
Ben Westervoorde Loïs life 23
Erik Wielaert Bob Pardon in: Neemt u mij niet kwalijk!! 4-12
Afscheid van Incognito 25
Willem cover 1
De laatste doodslijn: Rust in perzik 42-45


Redactioneel

 Michiel de Jong Laten we deze keer beginnen met een aantal clichés uit de kast te halen zoals: "aan alles komt een einde", "scheiden doet lijden", "partir c'est mourir un peu" etc. Toch is het zo. Dit achttiende nummer is de allerlaatste Incognito die zal verschijnen, helaas. In de zes jaar van ons bestaan is het nooit een eitje geweest om een nieuw nummer te laten uitkomen. Aan het stripaanbod lag het zeker niet, want daar konden we altijd voldoende uit kiezen, maar de financiën, de werkdruk en de immense hoeveelheid tijd die nodig is om steeds weer deze strips verzameld uit te geven zijn niet meer op te brengen.
Toch is onze doelstelling méér dan geslaagd: onbekende striptalenten een podium bieden, en een springplank te zijn naar grotere publicaties. En daar zijn we geweldig trots op. De stripwereld is de afgelopen zes jaar verrijkt door deze, en vele andere, stripmakers die achttien nummers lang (we rekenen het nulnummer niet mee) strips van hoog niveau produceerden. Maar nu is het mooi geweest.
Als je éérst met het slechte nieuws begint komt het goede nieuws des te aangenamer aan. We gaan namelijk vrolijk verder, maar wel in een andere vorm, en onder een gewijzigde naam: de Incognito Reeks. Vanaf volgend jaar gaan we één album per tekenaar uitgeven, op comic formaat en in steunkleur (zowel de cover als de strippagina's). Alle delen in de Incognito Reeks laten we nummeren en signeren (daar kicken veel stripfanaten nou eenmaal op), en zullen waarschijnlijk 32 pagina's per deel gaan tellen. De albums gaan grotendeels ongepubliceerd materiaal bevatten. In de planning zijn uitgaven met materiaal van o.a.: Lode Devroe, Erik Wielaert, Mark Hendriks en Chris Evenhuis. Natuurlijk kan iedereen die vermoedt dat zijn of haar strips niet zullen misstaan tussen die van bovengenoemde tekenaars stripmateriaal naar ons redactie-adres toe blijven sturen. Wie weet kunnen we in de toekomst via de Incognito Reeks weer nieuwe striptalenten voor het voetlicht laten treden!
Voorafgaand aan deze albums brengen we in december het complete verhaal van onze kettingstrip 'Het Lieve Leven' uit als deel 2 in de Incognito Reeks ('Kwaad Bloed' was het eerste deel in deze nieuwe reeks). Peter Pontiac zal de allerlaatste pagina voor deze bizarre strip gaan maken, wegens tijdgebrek konden we die niet meer in dit nummer publiceren. Omdat we ons niet kunnen voorstellen dat er één Incognito-lezer zal zijn die nog weet waar deze strip in godsnaam over gaat, leek het ons een goed idee om al deze veertig tekenaars nu gebundeld uit te geven. 'Het Lieve Leven' verhaal zal in een Incognito uitvoering verschijnen (zie advertentie) zodat we juist vóór het nieuwe millenium eindigen met een strip waar we in 1993 mee begonnen zijn.
Wil je nog steeds verzekerd zijn van strips op hoog Incognito-niveau? Abonneer je dan op de Incognito Reeks voor vier delen per jaar (incl. 'Het Lieve Leven') en stort ƒ 27,50 op gironummer 6193908 t.a.v. R. Schouten te Zaandam, o.v.v. "abonnement Incognito Reeks". Onze Belgische fans sturen, contant, 650 Belgische frankskes naar ons adres.
Geniet nu nog even van deze allerlaatste Incognito, en realiseer je dat dit NOOIT MEER zal verschijnen. Want dan weten we zeker dat je je als een haas abonneert op de Incognito Reeks.
Mocht je de behoefte hebben om persoonlijk je condoleances over het heengaan van Incognito aan ons over te brengen, dan kan dat op twee gelegenheden. Op 13 november in Huize Maas te Groningen tijdens het 2e Small-press Festival, en op 11 en 12 december in De Warande te Turnhout (België) tijdens de Stripgidsdagen. Op beide gelegenheden zijn we paraat met diverse tekenaars en diverse (oude) nummers van Incognito, zodat we ondanks het verlies er toch nog iets leuks van kunnen maken.
Tot slot willen we tegen iedereen zeggen die heeft meegewerkt aan zes jaar Incognito plezier: BEDANKT! En Ciao!

* (Robin)


© Incognito (1999)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000