--> index Incognito  --> volgend nummer

Incognito 0 Incognito 0
cover: Ulli Bürer

juni 1993

Uitgever: Robin Schouten
Incognito World Productions

interview Dick Briel


inhoud Incognito 0

Auteur

Titel

Pag.

Ulli Bürer cover 1
Six inch stiletto's - 1 40-43
Toby Fortuin Stanley Parker: In the picture 36-37
Ruud de Grefte Onverwachts bezoek 24-25
Gijs Grob Even aandacht voor een kikker 32
Michel den Hamer Zwartkapje 26
Fred de Heij Verdoem me 9-11
Dick Heins
Richard van Mill
Colette 8
Koen Hottentot De dood van Adolf Hitler en zijn verdere lotgevallen... 27-30
Uit het lijden van de jonge Bastiaan 32
Marcel de Jong Doors Doors 16-17
Peter Koch Uitvogelen 26
Rico van Manen Ronnie 39
Govert Mennen illustraties 33-35
Erik van Ophem Buitenlucht 3-7
Henk Roede Harrie en Ep 44
Paul Schenk The heavy adventures of Knokige Karel & Ballige Bert 12-13
Roel Smit Broodje Roel: Clean John! 31
Jean-Marc van Tol Norbert & de zelfmoordenaar 15
Jelle Venema Dracula 23
Jan Barend Voet illustratie 14


Redactioneel

 logo

Voor je ligt een gloednieuw stripmagazine. Inderdaad, Incognito. Na maanden van voorbereiden, gevloek en geploeter is hier dan een heus nulnummer. Waarom niet gewoon nummer één? De ongeduldige lezer zal zich dat, na vluchtig doorbladeren, onmiddellijk afvragen. Incognito heeft alles op een rij, en wil zorgvuldig, zonder haasten, zijn plaats innemen in het stripwereldje. Daarom noemden wij dit 't introductienummer. Opdat stripwinkeliers, uitgevers, adverteerders en distributeurs rustig de juiste keuze kunnen maken. Wij zijn voorbereid.

 Incognito kopen?

Incognito? Hoezo Incognito, zal je denken. Welnu, is het niet zo dat veel fantastisch talent min of meer verborgen is? Dit stripmagazine is vooral bedoeld om die tekenaars uit hun verborgen bestaan te ontmaskeren, en ze de ruimte te geven die ze verdienen, in Incognito. Sommige van deze talenten hebben gepubliceerd, andere weer niet, of nauwelijks. Namen als Erik van Ophem en Dick Heins zullen ex-Striptuur-lezers een licht doen branden. Terwijl Ruud de Grefte en Ulli Bürer ons doen herinneren aan bladen als Titanic en De Toestand. Stripmagazines die broodnodig waren voor de Nederlandse stripmarkt en zijn vele liefhebbers.
Gelukkig is er nu dan Incognito. Waardoor auteurs als Fred de Heij, Marcel de Jong en Toby Fortuin eindelijk kunnen worden geïntroduceerd bij de echte stripliefhebbers. En met hen vele anderen.
En Incognito is méér dan een stripblad alleen. Door middel van diepgaande interviews, scherpe boekbesprekingen en geïllustreerde verhalen willen wij een groter scala aan leesplezier verschaffen. Je zult zien, dat Incognito open staat voor vele dingen. In dit nulnummer bijvoorbeeld een interview met 'Palmboom'-tekenaar Dick Briel (ook al ontmaskerd). Ontdek wat Adolf Hitler had kunnen overkomen. Of lees hoe een legendarische pin-up een groter avontuur tegemoet gaat, dan zij ontvluchtte. Een verhaal voor vervolg vatbaar.
Wij staan voor je klaar in oktober, wanneer het eerste nummer ten doop wordt gehouden. Inderdaad, in Breda. Smul alvast van dit voorafje. Veel plezier!

* De redactie.


© Incognito (1993)
Henk Schouten / StripSter
01-07-2000