--> index G  --> publikaties  --> uitgaves

Charles GuthrieMijn naam is Charles Edward Guthrie en ik ben geboren op 22 september 1971 in een klein dorp in Pennsylvania, VS. Mijn twee grootste interesses zijn muziek en tekenen. Wellicht ben ik hierin geďnspireerd door mijn ouders. Mijn moeder is een schilderes en mijn vader was getalenteerd gitaarspeler. Van kinds af aan heb ik dus getekend en gemusiceerd.

Zijnde een Amerikaanse jongen bestond mijn leesvoer uit super-hero comics en Mad Magazine. Omdat mijn vader ook een liefhebber van strips was, kreeg ik de kans om zijn persoonlijke collectie stripboeken van de fifties door te spitten. Vooral de uitgaven van EC spraken mij aan (Mad, horror & crime, SF, enz.). Ik ben vooral fan van Jack Kaman, Jack Davis, Bill Elder en Johnny Craig.
In Amerika heb ik me wel beziggehouden met schilderen en illustreren, maar niet echt met het maken van strips. Pas toen ik naar Nederland verhuisde en ontdekte hoeveel aanbod van strips hier op de markt was, begon ik met striptekenen, omdat het geen verloren tijd meer leek. Verschillende stijlen en humor worden hier veel meer gewaardeerd dan in de VS en ik vind vooral de small-press uitgaven en bladen erg interessant!

Sinds ik hier woon (1991, getrouwd met mijn penvriendin) heb ik in verschillende bladen gepubliceerd. Ik heb strips gemaakt voor o.a. Incognito en de Stripper en illustraties voor Holland SF.
Nu ben ik bezig met de afdeling Strips voor déze site en ik hoop nog lang en gelukkig te tekenen!

mvrgr,

- - - - - - - - charles


© Charles Guthrie (2000)
Henk Schouten / StripSter
01-10-2000